Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Απριλίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δήλωση του Επιτρόπου Σμιτ ενόψει της Eργατικής Πρωτομαγιάς

Nicolas Schmit

Αθήνα, 30/04/2024

Ενόψει της αυριανής Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Επίτροπος κ. Νικολά Σμιτ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την 1 Μαΐου, ενώ γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, κάνουμε κι έναν απολογισμό της προόδου που σημείωσε η ΕΕ τη χρονιά που μας πέρασε στην προώθηση των δικαιωμάτων και των ευκαιριών των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων οδήγησε σε επανάσταση δεξιοτήτων, στρέφοντας την προσοχή των φορέων χάραξης πολιτικής, των επιχειρήσεων και των ατόμων στη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μιας μεταβαλλόμενης ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας. Μέσω πρωτοβουλιών όπως το Σύμφωνο για τις Δεξιότητες, χάρη στο οποίο καταρτίστηκαν 3,5 εκατ. εργαζόμενοι μόνο τη διετία 2022-2023, οικοδομούμε εταιρικές σχέσεις για να επενδύσουμε στους εργαζομένους του αύριο. Καθώς το Έτος πλησιάζει κι επίσημα στο τέλος του, πρέπει να συνεχίσουμε να τρέφουμε τη φλόγα της απόκτησης δεξιοτήτων.

Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εργατική νομοθεσία. Για παράδειγμα, οι νέοι κανόνες της ΕΕ θα παρέχουν καλύτερες συνθήκες για όσους εργάζονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών ώστε εκατομμύρια εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική προστασία που αξίζουν.»

Η πλήρης δήλωση είναι διαθέσιμη εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Απριλίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα