Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Ιανουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δήλωση της Προέδρου φον ντερ Λάιεν για τον θάνατο του Ντάβιντ Σασόλι, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«È un giorno triste per l’Europa. Oggi la nostra Unione perde un convinto europeista, un sinchero democratico, e un uomo buono.

ec

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα θλίψης για την Ευρώπη. Η Ένωσή μας έχασε έναν παθιασμένο Ευρωπαίο, έναν ειλικρινή δημοκράτη κι έναν καλό άνθρωπο. Ο Ντάβιντ Σασόλι ήταν ένας άνδρας με βαθιά πίστη και ακλόνητες πεποιθήσεις. Όλοι αγαπούσαν το χαμόγελο και την καλοσύνη του, εκείνος όμως ήξερε να μάχεται για τα πιστεύω του. Το 1989 βρέθηκε στο Βερολίνο, μαζί με άλλους νέους Ευρωπαίους, στην πτώση του Τείχους. Κι από τότε στάθηκε στο πλευρό της δημοκρατίας και της ενωμένης Ευρώπης. Στα δέκα και πλέον χρόνια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεχώς υπερασπιζόταν την Ένωσή μας και τις αξίες της. Αλλά πίστευε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδιώξει περισσότερα. Ήθελε μια Ευρώπη πιο ενωμένη, πιο κοντινή στους ανθρώπους της και πιο πιστή στις αξίες της. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας αφήνει.

Και έτσι θα τον θυμάμαι. Ως έναν πρωταθλητή στη μάχη για δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, αλλά και ως έναν αγαπητό φίλο. Οι σκέψεις μου πάνε στη γυναίκα του, Αλεσάντρα, στα παιδιά του Τζούλιο και Λίβια και σε όλους τους φίλους του.

Un uomo chi ha lottato per la giustizia e la solidarietà, e un buon amico. I miei pensieri vanno alla moglie, Alessandra, ai figli Giulio e Livia, e a tutti i suoi amichi.»

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση εδώ. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη στα ιταλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά. Παρακολουθήστε τη δήλωση της Προέδρου στην πλατφόρμα EbS.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα