Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο17 Μαΐου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας: Έκκληση για απάλειψη των διακρίσεων και προστασία

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Η σημερινή Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις διακρίσεις και τη βία που συνεχίζουν να υφίστανται οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι, οι τρανς, οι μη δυϊκοί, οι ίντερσεξ και τα κουήρ άτομα (ΛΟΑΤΚΙ) στην Ευρώπη και αλλού. 

Η Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας, κ. Βιέρα Γιούροβα, δήλωσε σχετικά: «Καθώς τιμούμε τη διαφορετικότητα των σεξουαλικών ταυτοτήτων και των φύλων, η σκληρή αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις, μίσος και βία μόνο και μόνο λόγω του ποιοι είναι. Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια  στρατηγική για τη βελτίωση της ισότητας και της ασφάλειας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Επί του παρόντος εκπονούμε μια πρόταση για την επέκταση του ενωσιακού καταλόγου εγκλημάτων ώστε να καλύψει και τα εγκλήματα μίσους που στρέφονται κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Το οφείλουμε στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε την άδικη μεταχείριση που αντιμετωπίζει, ορισμένες φορές και καθημερινά».

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι προσέθεσε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια έκκληση για την ανάληψη δράσης κατά των διακρίσεων και για την κατοχύρωση της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Για να τιμήσει τη σημερινή ημέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φώτισε το κτίριο Berlaymont στα χρώματα του ουράνιου τόξου και προσάρμοσε το λογότυπό της. Τα σύμβολα αυτά μεταδίδουν το μήνυμά μας υπέρ μιας πανευρωπαϊκής ζώνης ελευθερίας των ΛΟΑΤΚΙ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να επιτύχουμε μια Ένωση ισότητας για όλους».

Οι φωτογραφίες του Berlaymont φωτισμένου στα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι διαθέσιμες εδώ , ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου Τζουζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
17 Μαΐου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα