Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Μαρτίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Διάσκεψη «Our Ocean»: Η ΕΕ ανακοινώνει επενδύσεις ύψους 816,5 εκατ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών Σήμερα, στη διάσκεψη «Our Ocean» (Ο ωκεανός μας) στον Παναμά, η ΕΕ

διάσκεψη «Our Ocean»

Σήμερα, στη διάσκεψη «Our Ocean» (Ο ωκεανός μας) στον Παναμά, η ΕΕ θα επιβεβαιώσει τη σταθερή προσήλωσή της σε μια διεθνή διακυβέρνηση των ωκεανών, ανακοινώνοντας 39 δεσμεύσεις για δράση για το 2023. Οι δράσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν με 816,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει ανακοινώσει η ΕΕ από το 2014 που ξεκίνησαν οι εν λόγω διασκέψεις. Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους εκπροσωπεί την ΕΕ στη διάσκεψη.

Η φετινή διάσκεψη έχει τίτλο «Ο ωκεανός μας, η σύνδεσή μας» και απευθύνει έκκληση για ανάληψη νέων δεσμεύσεων και κοινές προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο για έναν ασφαλή, καθαρό και βιώσιμο ωκεανό.

Η ΕΕ αναλαμβάνει δεσμεύσεις που καλύπτουν όλα τα θέματα της διάσκεψης, όπως οι προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές, η θαλάσσια ρύπανση, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η βιώσιμη αλιεία, οι βιώσιμες γαλάζιες οικονομίες και η ασφάλεια στη θάλασσα. Εκτός από τις δεσμεύσεις αυτές, η ΕΕ προσχωρεί από σήμερα και στη συμμαχία δράσης κατά της παράνομης, αδήλωτης και ανεξέλεγκτης αλιείας.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου, καθώς και στον ιστότοπο της διάσκεψης.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Μαρτίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα