Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Σεπτεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Διαχείριση της μετανάστευσης: Επίσκεψη του Αντιπροέδρου Σχοινά στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα και τη Σενεγάλη

Μαργαρίτης Σχοινάς Margaritis Schinas

Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς ξεκίνησε μια αποστολή ευαισθητοποίησης στη Δυτική Αφρική, επισκεπτόμενος κατ’ αρχάς την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα και τη Σενεγάλη, όπου θα συζητήσει την περιφερειακή και διμερή συνεργασία, ιδίως για την κινητικότητα και τη μετανάστευση.

Στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς σήμερα έχει σειρά επαφών με τον κ. Awoula Tanoe Amon, Βασιλιά των Ν’Ζίμα-Κοτόκο της Ακτής Ελεφαντοστού, τον Πρωθυπουργό κ. Patrick Achi, τον Υπουργό Εσωτερικών και Ασφάλειας κ. Vagondo Diomandé και άλλα μέλη της κυβέρνησης. Σήμερα επίσης θα επισκεφθεί το Κόνακρι της Γουινέας, όπου θα συναντηθεί με τη μεταβατική κυβέρνηση.

Αύριο, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα μεταβεί στο Ντακάρ της Σενεγάλης, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Macky Sall, τον Πρωθυπουργό κ. Amadou Ba, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Antoine Diome και την κ. Annette Seck, Υπουργό υπεύθυνη για τους Σενεγαλέζους του εξωτερικού.

Ο Αντιπρόεδρος θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά του με επίσκεψη στο Εθνικό Τμήμα Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων της Σενεγάλης.

Η αποστολή ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται κατόπιν της ανακοίνωσης, από την Πρόεδρο κ. φον ντερ Λάιεν, ενός σχεδίου 10 σημείων για τη Λαμπεντούζα ως απάντησης στην πρόσφατη αύξηση των αντικανονικών αφίξεων στην Ιταλία. Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης, η εντατικοποίηση των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών και την πρόληψη της απώλειας ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα, με παράλληλη συνέχιση της αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης μέσω της σύναψης ισχυρότερων εταιρικών σχέσεων.

(Για περισσότερες πληροφορίες: AnittaHipper — Τηλ.: + 32 2 298 56 91, FiorellaBelciu — Τηλ.: + 32 2 299 37 34)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα