Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο26 Ιουλίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Δασικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία: η ΕΕ κινητοποιεί άμεση βοήθεια για την Ιταλία

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Ανταποκρινόμενη στο αίτημα βοήθειας που απηύθυνε η Ιταλία μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη Σαρδηνία, η ΕΕ κινητοποίησε άμεση στήριξη, την οποία προσέφεραν η Γαλλία και η Ελλάδα. Οι δύο χώρες διέθεσαν από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη (Canadair).

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τη Γαλλία και την Ελλάδα για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν προς την Ιταλία για την κατάσβεση αυτών των καταστροφικών πυρκαγιών. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ παραμένει σε στενή επαφή με τις ιταλικές αρχές για την παρακολούθηση των εξελίξεων στο πεδίο και τον συντονισμό επιπλέον βοήθειας, εάν παραστεί ανάγκη».

Τα αεροπλάνα που προσέφερε η Γαλλία ανήκουν στο ευρωπαϊκό απόθεμα πολιτικής προστασίας, ενώ τα αεροσκάφη που προσέφερε η Ελλάδα αποτελούν μέρος των πόρων του rescEU. Οι δασικές πυρκαγιές έπληξαν την περιοχή Montiferru της κεντροδυτικής Σαρδηνίας εν μέσω εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα, ενώ 355 άτομα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
26 Ιουλίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα