Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Αυγούστου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δασικές πυρκαγιές: Αποστολή τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Τουρκία

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Την 1η Αυγούστου, η Τουρκία, η οποία πλήττεται από δασικές πυρκαγιές πρωτοφανούς έκτασης, ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίθηκε συμβάλλοντας στην κινητοποίηση ενός κροατικού και δύο ισπανικών αεροσκαφών Canadair. Τα εν λόγω πυροσβεστικά αεροσκάφη αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού αποθεματικού πόρων πολιτικής προστασίας rescEU.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία, η ΕΕ στέκεται αλληλέγγυα προς την Τουρκία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις χώρες που προσέφεραν βοήθεια. Οι σκέψεις μας είναι με τον τουρκικό λαό, με όσους έχασαν τους αγαπημένους τους και με τις θαρραλέες ομάδες άμεσης παρέμβασης που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταπολεμήσουν αυτές τις θανατηφόρες πυρκαγιές. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε επιπλέον βοήθεια».

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, παραμένει σε στενή επαφή με τις τουρκικές αρχές για την παρακολούθηση της κατάστασης και την αποστολή βοήθειας από την ΕΕ.

Το πλήρες δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Αυγούστου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα