Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο23 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Βραβείο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους και Ευρωπαϊκή Αστική Πρωτοβουλία: Ανακοινώθηκαν οι νικητές και οι νικήτριες

#NewEuropeanBauhaus

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες παρουσία της Επιτρόπου κ. Ελίζα Φερέιρα, ανακοινώθηκαν οι 15 νικητές και νικήτριες του φετινού Βραβείου του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, καθώς και τα 14 έργα που επελέγησαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αστικής Πρωτοβουλίας.
 

Τα Βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους απονέμονται για τρίτη χρονιά και οι νικητές και οι νικήτριες προέρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης, από την Ισπανία ως τη Δανία και από τη Λιθουανία ως το Μαυροβούνιο. Με τα βραβεία αυτά αναγνωρίζονται εμπνευσμένα υπάρχοντα έργα, αλλά και οι ιδέες νέων ταλέντων για μια πιο βιώσιμη, πιο όμορφη και πιο συμπεριληπτική Ευρώπη. Μπορείτε να ανακαλύψετε τους νικητές και τα έργα τους εδώ.
 

Πέρα από τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τα έργα που επελέγησαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την Ευρωπαϊκή Αστική Πρωτοβουλία. Τα έργα προέρχονται από διάφορα αστικά περιβάλλοντα 12 κρατών μελών της ΕΕ. Μάλιστα, τα περισσότερα έργα προέρχονται από πόλεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Το κάθε έργο θα λάβει ως και 5 εκατ. ευρώ σε συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέσα σε τρεισήμισι χρόνια.
 

Από την Ελλάδα επελέγη για χρηματοδότηση με 3.280.920 ευρώ το έργο «Rock the Block» του Δήμου Αιγάλεω, το οποίο χρησιμοποιεί την αθηναϊκή πολυκατοικία ως μονάδα συλλογικής αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων, όπως η έλλειψη και η χαμηλή ποιότητα της στέγασης και οι αδύναμοι κοινωνικοί δεσμοί, μέσω ενός καινοτόμου εργαλείου αστικής πολιτικής, τεχνικών μετασχηματισμών και ανακαινίσεων, καθώς και της παροχής στήριξης και της αναβάθμισης δεξιοτήτων.
 

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα είναι διαθέσιμες εδώ.
 

Σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Adalbert Jahnz – Τηλ. : +32 2 295 31 56 ˙Célia Dejond – Τηλ.: +32 2 298 81 99)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα