Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Αποστολή της ΕΕ για τον καρκίνο: Η Επιτροπή διοργανώνει διάσκεψη για την αντιμετώπιση των αναγκών των νεαρών επιζώντων από καρκίνο

Young Cancer Survivors Conference-1

Η Επιτροπή διοργανώνει σήμερα την πρώτη διάσκεψη με θέμα «Αντιμετώπιση των αναγκών των νεαρών επιζώντων από καρκίνο», η οποία επικεντρώνεται στα παιδιά, τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες που επέζησαν από τον καρκίνο. Η εκδήλωση διοργανώνεται στις Βρυξέλλες διαδικτυακά και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αποστολής της ΕΕ για τον καρκίνο. Θα αποτελέσει μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες που επέζησαν από τον καρκίνο θα μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να επισημάνουν τον αντίκτυπο αυτής της νόσου στην ποιότητα ζωής τους. Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσεων για τον παιδικό καρκίνο του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, τον Φεβρουάριο του 2022 δημιουργήθηκε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο νεαρών επιζώντων το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων που επέζησαν απ’ αυτή τη νόσο.
 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε τους νεαρούς επιζώντες από καρκίνο σε ολόκληρη την ΕΕ παρέχοντάς τους τα μέσα ώστε να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, μαζί με τις οικογένειές τους. Όλοι μαζί ενωμένοι, θα προετοιμάσουμε το έδαφος για ισχυρότερη στήριξη και καλύτερη φροντίδα.»
 

Η διάσκεψη θα συμβάλει στη διαμόρφωση των πρωτοβουλιών και του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας για την επιβίωση από τον καρκίνο και τη νεολαία. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμικών φορέων και νεαρών επιζώντων.
 

Επιπλέον, για τη στήριξη των επιζώντων από καρκίνο και των οικογενειών τους, η αποστολή της ΕΕ για τον καρκίνο δέχεται τώρα προτάσεις στο πλαίσιο τεσσάρων ανοικτών προσκλήσεων υποβολής προτάσεων που θα διαρκέσουν έως τις 12 Απριλίου 2023. Οι προσκλήσεις αυτές αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας των ασθενών, των επιζώντων και των οικογενειών τους στις ευρωπαϊκές περιφέρειες, υπό το πρίσμα του γενικού στόχου της αποστολής της ΕΕ για τον καρκίνο. Για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της, η αποστολή συντονίζει τις δράσεις της με το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου.
 

Το σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, το οποίο παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί την απάντηση της ΕΕ στις αυξανόμενες προκλήσεις και στις εξελίξεις όσον αφορά τη μάχη κατά του καρκίνου, ενώ αποτελεί πολιτική δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση του καρκίνου.
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα