Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο15 Ιανουαρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Απόψε ανακοινώνονται οι νικητές των βραβείων «Η μουσική κινεί την Ευρώπη»

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα το βράδυ, οι οκτώ νικητές των βραβείων «Η μουσική κινεί την Ευρώπη» θα αποκαλυφθούν σε μια διαδικτυακή τελετή απονομής, την οποία θα παρουσιάσει η Βρετανή καλλιτέχνις Melanie C στο πλαίσιο του ψηφιακού φεστιβάλ Eurosonic Noorderslag. Μια διεθνής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς της μουσικής βιομηχανίας επέλεξε τους νικητές ανάμεσα σε 16 επικρατέστερους υποψηφίους.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, θα εκφωνήσει χαιρετισμό και θα παρουσιάσει το Βραβείο του Κοινού, το οποίο επελέγη μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των Ευρωπαίων μουσικόφιλων. Ενόψει της εκδήλωσης, η Επίτροπος δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ και τους 16 υποψηφίους των βραβείων "Η Ευρώπη κινεί τη μουσική"! Όπως και το πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη", το οποίο τα συγχρηματοδοτεί, τα βραβεία που θα δοθούν σήμερα τιμούν τον πλούτο και την πολυμορφία της ευρωπαϊκής μουσικής. Αποτελούν επίσης έναν τρόπο στήριξης της μουσικής βιομηχανίας, καθώς αναδεικνύουν νέους Ευρωπαίους καλλιτέχνες και τους βοηθούν ώστε η φωνή τους να φτάσει σε όλους εμάς

Η φετινή, τρίτη διοργάνωση του βραβείου της ΕΕ για τη ποπ και σύγχρονη μουσική, συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» και έχει στόχο να αναγνωρίσει την επιτυχία νεοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών που έχουν απήχηση σε κοινό εκτός της χώρας τους. Κάθε νικητής θα λάβει βραβείο ύψους 10000 ευρώ, ενώ ο νικητής του Βραβείου του Κοινού θα λάβει 5000 ευρώ.

Τα βραβεία ταλέντου εντάσσονται στην ευρύτερη πρωτοβουλία «Η μουσική κινεί την Ευρώπη » για τη στήριξη της μουσικής βιομηχανίας, μέσω της οποίας στηρίζονται και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Marina Satti & Fonés.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
15 Ιανουαρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα