Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Φεβρουαρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Απαλλαγή των αεροπορικών εταιρειών από κανόνες που αφορούν τον χρόνο χρήσης στα αεροδρόμια

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Κατόπιν πρότασης , την οποία υπέβαλε η Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2020, το Συμβούλιο ενέκρινε χθες τροποποίηση του κανονισμού για τον χρόνο χρήσης (slots), βάσει της οποίας οι αεροπορικές εταιρείες απαλλάσσονται από απαιτήσεις που συνδέονται με τον χρόνο χρήσης κατά τη θερινή περίοδο προγραμματισμού του 2021.

Η τροποποίηση επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν έως και τον μισό χρόνο χρήσης που τους έχει χορηγηθεί πριν από την έναρξη της περιόδου.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζουμε το τελικό κείμενο της τροποποίησης που επιτρέπει την καλύτερη προσαρμογή των κανόνων για τον χρόνο χρήσης στη ζήτηση των καταναλωτών για αεροπορικά ταξίδια, προάγει τον ανταγωνισμό και ανοίγει τον δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή στους συνήθεις κανόνες. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα δώσει κίνητρο στις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν αποτελεσματική χρήση της χωρητικότητας των αερολιμένων και ότι τελικά θα ωφελήσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές».

Η Επιτροπή έχει εξουσίες κατ’ εξουσιοδότηση για ένα έτος από την έναρξη ισχύος της τροποποίησης και, συνεπώς, εάν χρειαστεί, μπορεί να παρατείνει τους κανόνες έως το τέλος της θερινής περιόδου του 2022. Η Επιτροπή μπορεί επίσης να προσαρμόσει το ποσοστό χρήσης κατά 30-70 %, ανάλογα με την εξέλιξη του όγκου της εναέριας κυκλοφορίας. Οι νομικές πράξεις θα δημοσιευτούν μέσα στις επόμενες ημέρες στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα αρχίσουν να ισχύουν την επομένη της δημοσίευσής τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ .

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Φεβρουαρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα