Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ανταγωνισμός: Διάσκεψη νέων εμπειρογνωμόνων για το μέλλον της πολιτικής ανταγωνισμού

Αύριο, 3 Φεβρουαρίου, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ που είναι αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, διοργανώνει διάσκεψη με θέμα «Το μέλλον της πολιτικής ανταγωνισμού».

Read-out of the weekly meeting of the von der Leyen Commission by Margrethe Vestager, Executive Vice-President of the European Commission, and Thierry Breton, European Commissioner, on the proposal for a European declaration on digital rights and…

 

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες αλλά και διαδικτυακά. Θα αποτελέσει ένα φόρουμ συζήτησης όπου νέοι σε ηλικία εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν το μέλλον της πολιτικής ανταγωνισμού. Η διάσκεψη θα δώσει την ευκαιρία σε νέους εμπειρογνώμονες της πολιτικής ανταγωνισμού να ανταλλάξουν απόψεις με καθιερωμένους ειδικούς στον τομέα του δίκαιου ανταγωνισμού.

Οι καθιερωμένοι ειδικοί και επαγγελματίες θα έχουν από την πλευρά τους την ευκαιρία να ακούσουν τα οράματα, τις απόψεις και τις ανησυχίες των νέων και να απαντήσουν σε αυτά. Εκτός από οικολογικές και ψηφιακές πτυχές, η διάσκεψη θα φιλοξενήσει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με

  1. την επέκταση των εξουσιών των εθνικών αρχών ανταγωνισμού και
  2. τη διασύνδεση πολιτικής ανταγωνισμού και τεχνητής νοημοσύνης.

Οι νέοι ομιλητές έχουν επιλεγεί από ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει και νέους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι θα καθοδηγήσουν τη συζήτηση.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος κ. Βέστεϊγιερ θα ανοίξει τη διάσκεψη με εισαγωγικές παρατηρήσεις. Στη διάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 370 συμμετέχοντες από πάνω από 45 χώρες. Η διάσκεψη νέων εμπειρογνωμόνων διοργανώνεται στο πλαίσιο του διαλόγου της ΕΕ για τη νεολαία. Πρόκειται για έναν μηχανισμό διαλόγου μεταξύ των νέων και των φορέων λήψης αποφάσεων που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για τη νεολαία και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα