Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο6 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας iCapital 2023

iCapital

Η Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τις έξι φιναλίστ του Βραβείου Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας (iCapital). Η Λισαβόνα, το Λβιβ και η Βαρσοβία θα διαγωνιστούν για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας, ενώ το Κόρκ, το Λινκόπινγκ και η Πάδοβα για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Καινοτομίας. Πέραν της αναγνώρισης, η νικήτρια πόλη της κατηγορίας «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» θα λάβει βραβείο ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι δύο φιναλίστ αυτής της κατηγορίας θα λάβουν από 100.000 ευρώ. Η νικήτρια πόλη της κατηγορίας «Ευρωπαϊκή ανερχόμενη πόλη καινοτομίας» θα λάβει 500.000 ευρώ, ενώ δύο πρωτοπόρες πόλεις θα λάβουν από 50.000 ευρώ.

Η κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Τα βραβεία iCapital επιβραβεύουν τις πόλεις που αριστεύουν στην προώθηση των οικοσυστημάτων καινοτομίας τους, θέτουν τους πολίτες και την ευεξία τους στο επίκεντρο των καινοτόμων σχεδίων τους και προωθούν την καινοτομία για τον θετικό μετασχηματισμό της ζωής των ανθρώπων.»

Τα βραβεία για τη νικήτρια πόλη και τις δύο φιναλίστ κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν σε τελετή βράβευσης στις 27 Νοεμβρίου 2023 στη Μασσαλία.

Η μητροπολιτική περιοχή Αιξ-Μασσαλία-Προβηγκία κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας το 2022.

Το βραβείο, το οποίο στηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», αναγνωρίζει τη συμβολή των πόλεων στον καθορισμό του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας και στην προώθηση ρηξικέλευθων καινοτομιών. Ο ρόλος των πόλεων θα συζητηθεί επίσης στη σύνοδο κορυφής για τους φορείς καινοτομίας επόμενης γενιάς που διοργανώνει η ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μαδρίτη στις 10 Οκτωβρίου και στη σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας στις 11 Οκτωβρίου.   

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
6 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα