Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο5 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

78,5 εκατ. ευρώ για έργα διεθνούς ερευνητικής συνεργασίας στο πλαίσιο των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie

Curie

Σήμερα, η Επιτροπή εγκαινίασε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης για τις ανταλλαγές προσωπικού στο πλαίσιο των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA). Με προϋπολογισμό 78,5 εκατ. ευρώ, η προκήρυξη αυτή θα χρηματοδοτήσει επιχορηγήσεις που προωθούν τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών και μη ακαδημαϊκών οργανισμών από την ΕΕ και απ’ όλο τον κόσμο για την τόνωση της καινοτομίας και της μεταφοράς γνώσεων. Χάρη στις ανταλλαγές προσωπικού, οι οργανισμοί μπορούν να συγκροτήσουν διεθνείς συμπράξεις έρευνας και καινοτομίας με άλλους κορυφαίους οργανισμούς από όλο τον κόσμο και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους καταρτίζοντας ερευνητές και αναπτύσσοντας φορείς καινοτομίας. Προθεσμία για υποβολή αιτήσεων είναι η 28η Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της προκήρυξης αυτής αναμένεται να χρηματοδοτηθούν περίπου 75 έργα.

Η κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Οι ανταλλαγές προσωπικού στο πλαίσιο των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες σε ερευνητές, ερευνήτριες και φορείς καινοτομίας από όλο τον κόσμο. Τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν καινοτόμες έρευνες, να επεκτείνουν τα δίκτυά τους και να μετατρέψουν καινοτόμες ιδέες σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας, σε στενή συνεργασία με ακαδημαϊκούς και μη ακαδημαϊκούς εταίρους. Παροτρύνω οργανισμούς από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων και άλλων επιχειρήσεων, των δημόσιων φορέων και των ΜΚΟ, να υποβάλουν αίτηση. »

Τα επιλεγμένα έργα θα δώσουν τη δυνατότητα στο ερευνητικό, αλλά και στο διοικητικό, τεχνικό ή οργανωτικό προσωπικό που συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες, να εργαστεί σε κοινά έργα έρευνας και καινοτομίας, να μεταβεί στο εξωτερικό, να δικτυωθεί, να αποκτήσει νέες δεξιότητες, να ανταλλάξει γνώσεις και να διεξαγάγει έρευνα αιχμής. Η δια βίου μάθηση είναι μία από τις προτεραιότητες τουΕυρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων 2023 και τον τρόπο υποβολής αίτησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johanna Bernsel – Τηλ.: +32 2 299 66 99· Flora Boutier – Τηλ.: +32 2 296 60 43)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα