Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο27 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

2η σύνοδος κορυφής για την εκπαίδευση και την καινοτομία: Καλλιεργώντας τα ταλέντα της Ευρώπης, διαμορφώνοντας το μέλλον

2nd Education and Innovation Summit

Αύριο, στη 2η σύνοδο κορυφής για την εκπαίδευση και την καινοτομία θα συγκεντρωθούν, στις Βρυξέλλες αλλά και διαδικτυακά, οι κύριοι ευρωπαϊκοί φορείς της επιχειρηματικής και καινοτόμου εκπαίδευσης. Φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιχειρηματίες, ερευνητές, επενδυτές και βασικοί παράγοντες του κλάδου θα συζητήσουν πώς η εκπαίδευση και η καινοτομία μπορούν να συνεργαστούν στενότερα για να εφοδιάσουν τους νέους, τους σπουδαστές και τους δια βίου εκπαιδευόμενους με τις επιχειρηματικές δεξιότητες και τη δημιουργική νοοτροπία που ζητάει η αγορά εργασίας.
 

Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει με κεντρική ομιλία του ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Επιτροπής για την εκπαίδευση και την καινοτομία. Θα συζητηθούν θέματα όπως η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα πανεπιστήμια και η πρωτοβουλία για ταλέντα στον τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας, μια εμβληματική δράση του νέου ευρωπαϊκού θεματολογίου καινοτομίας που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).
 

Ενόψει της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς δήλωσε τα εξής: «Στην ΕΕ έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες, πολλά κρυφά ταλέντα και πολλές γνώσεις. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το δυναμικό μας, να καλλιεργήσουμε τα ταλέντα μας και να διαδώσουμε τη γνώση. Σήμερα, θα συζητήσουμε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας στην εκπαίδευση και την καινοτομία σε όλα τα κράτη μέλη, ώστε οι Ευρωπαίοι να εφοδιαστούν με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να διαμορφώσουμε το μέλλον.»

Επιπλέον, σε μικρότερες ομάδες θα εξεταστούν τα θέματα της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, της ισότητας των φύλων στις σπουδές και τη σταδιοδρομία στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, της διδασκαλίας πράσινων ικανοτήτων στα σχολεία, της σταδιοδρομίας των ερευνητών, καθώς και της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 

Η 2η σύνοδος κορυφής για την εκπαίδευση και την καινοτομία βασίζεται στις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και φέρνει σε επαφή διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως την Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κράτη μέλη, κοινωνικούς εταίρους, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, παρόχους εκπαίδευσης και κατάρτισης, εργαζομένους και επιχειρήσεις, με σκοπό την προώθηση της ανάπτυξης δεξιοτήτων. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ. Η σύνοδος θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
27 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα