Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Τα υδρογονοκίνητα και τα ηλεκτρικά αεροσκάφη στο επίκεντρο της πρώτης γενικής συνέλευσης της Συμμαχίας για Αεροπορία Μηδενικών Εκπομπών

Alliance for Zero-Emission Aviation

Σήμερα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν εκφώνησε ομιλία κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης της Συμμαχίας για Αεροπορία Μηδενικών Εκπομπών. Πάνω από εκατό άτομα από 90 οργανισμούς και εταιρείες της αεροναυπηγικής βιομηχανίας λαμβάνουν μέρος στην πρώτη αυτή γενική συνέλευση που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

Η Επιτροπή θα θέσει διάφορα θέματα που θα εξεταστούν από ομάδες εργασίας, όπως οι αερολιμενικές υποδομές, οι ενεργειακές απαιτήσεις των υδρογονοκίνητων και ηλεκτρικών αεροσκαφών, η πιστοποίηση, η τυποποίηση, οι ρυθμιστικές ανάγκες, τα επιχειρησιακά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

Ο Επίτροπος κ. Τιερί Μπρετόν δήλωσε σχετικά: «Η ανάγκη για υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά αεροσκάφη ποτέ δεν ήταν πιο επιτακτική. Οι μηχανικοί μας βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του στόχου των πτήσεων μηδενικών εκπομπών. Ο αυξανόμενος αριθμός των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό αποδεικνύει τον δυναμισμό της αεροναυπηγικής βιομηχανίας. Η διαδικασία αυτή θα λειτουργήσει μόνο εάν σε αυτήν εμπλακεί ολόκληρο το βιομηχανικό οικοσύστημα. Και εδώ έρχεται ο ρόλος της Συμμαχίας. Θα συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών καινοτομίας, επενδύσεων, υποδομών και νομικού πλαισίου, οι οποίες θα καταστήσουν εφικτή την απογείωση αεροσκαφών μηδενικών εκπομπών.»

 

Η Συμμαχία παραμένει ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο μέρος που επιθυμεί να γίνει μέλος, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών, τα οποία έχουν καθοριστική συμβολή στον τομέα αυτό. Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να συμμετάσχουν υπογράφοντας τη δήλωση της Συμμαχίας και συμπληρώνοντας το έντυπο της αίτησης, εφόσον πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας που καθορίζονται στην εντολή της. Παρακολουθήστε εδώ την εναρκτήρια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Συμμαχία επισκεφτείτε τον ειδικό ιστότοπο.
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα