Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Μαρτίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Σύνοδος κορυφής των ηγετών ΕΕ-Κίνας με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία παράλληλα με διμερή ζητήματα

Visit of Connie Hedegaard, Member of the EC, to China

Αύριο, 1η Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν την 23η διμερή σύνοδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ, συνοδευόμενοι από τον Ύπατο Εκπρόσωπο κ. Τζουζέπ Μπορέλ, θα διεξαγάγουν συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Κίνας κ. Λι Κετσιάνγκ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ.

Δεδομένης της σοβαρότητας των πρόσφατων εξελίξεων, οι συζητήσεις κατά τη σύνοδο κορυφής αναμένεται να επικεντρωθούν στην αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και στις αρνητικές επιπτώσεις της στο βασιζόμενο σε κανόνες σύστημα, στην παγκόσμια ασφάλεια και στην οικονομία. Οι ηγέτες της ΕΕ και της Κίνας αναμένεται επίσης να επανεξετάσουν την ολοκληρωμένη διμερή ατζέντα ΕΕ-Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, της δράσης για το κλίμα, της ψηφιακής τεχνολογίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία, καθώς και περιφερειακών ζητημάτων.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος κ. Μισέλ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής γύρω στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της αντιπροσωπίας της ΕΕ στο Πεκίνο

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
31 Μαρτίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα