Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Ιουλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ: Η Επιτροπή εκδίδει αποφάσεις ισοδυναμίας για το Ομάν, το Περού και τις Φιλιππίνες

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Επιτροπή εξέδωσε σήμερα τρεις νέες αποφάσεις ισοδυναμίας που πιστοποιούν ότι τα πιστοποιητικά COVID-19 που εκδίδονται από το Ομάν, το Περού και τις Φιλιππίνες είναι ισοδύναμα με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Ως εκ τούτου, οι τρεις χώρες θα συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ και η ΕΕ θα αποδέχεται τα πιστοποιητικά COVID που εκδίδουν οι εν λόγω χώρες υπό τους ίδιους όρους που ισχύουν για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί από το Ομάν, το Περού και τις Φιλιππίνες θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν υπό τους ίδιους όρους με τους κατόχους ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ. Ταυτόχρονα, οι τρεις αυτές χώρες συμφώνησαν να αποδέχονται το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για τους υπηκόους της ΕΕ που εισέρχονται στις χώρες αυτές. Με αυτές τις νέες αποφάσεις, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα θα συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς δήλωσε σχετικά: «Δεδομένης της πολυαναμενόμενης αύξησης των ταξιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είμαι ευτυχής που συνεχίζουμε να προσθέτουμε νέες χώρες στο σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια. Από σήμερα, το σύστημά μας αριθμεί 75 συνδεδεμένες χώρες και εδάφη, αριθμός που συνεχίζει να αυξάνεται.» 

Οι αποφάσεις της Επιτροπής που εκδόθηκαν σήμερα θα αρχίσουν να ισχύουν την 1η Αυγούστου 2022. Όλες οι αποφάσεις είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ είναι διαθέσιμες στον ειδικό ιστότοπο

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper — Τηλ.: + 32 229 85691· Katarzyna Kolanko — Τηλ.: + 32 229 63444· Cristina Torres Castillo — Τηλ.: + 32 229 90679)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Ιουλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα