Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο4 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Οι Ημέρες Εκπαίδευσης για το Κλίμα διερευνούν το πώς η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει στην κλιματική ανθεκτικότητα

Ημέρες Εκπαίδευσης

Από τις 7 ως τις 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά οι Ημέρες Εκπαίδευσης για το Κλίμα 2022,  με θέμα «Δημιουργώντας μαζί τη μάθηση για την κλιματική ανθεκτικότητα». Κάθε ημέρα θα εστιάζει σε ένα επί μέρους θέμα που συνδέεται με το ευρύτερο ζήτημα του πώς τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Μια ευρεία κοινότητα εκπαιδευτικών φορέων θα συζητήσει τα εξής τρία θέματα: οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, οι λύσεις της πράσινης εκπαίδευσης και οι καινοτόμες δράσεις υλοποίησης.

 

Στόχος της ανοικτής αυτής διάσκεψης είναι οι συμμετέχοντες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εντοπίσουν τις πλέον άμεσες προκλήσεις που έχουν προκύψει λόγω της κλιματικής αλλαγής και να εξερευνήσουν το πώς η εκπαίδευση και η κατάρτιση μπορούν να συμβάλουν  στην αντιμετώπισή των προκλήσεων αυτών.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Χρειαζόμαστε ισχυρή συμμετοχή της κοινωνίας για να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας κατά των απειλών της κλιματικής αλλαγής. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ της εκπαίδευσης και της επιστήμης, μέσω των σχολείων και των πανεπιστημίων μας, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των σπουδαστών και των πολιτών. Οι Ημέρες Κλιματικής Εκπαίδευσης αποτελούν το ιδανικό πλαίσιο συζήτησης και εξεύρεσης καινοτόμων και πράσινων λύσεων για ένα μέλλον ανθεκτικό απέναντι στην κλιματική αλλαγή, για τις μελλοντικές γενιές».


Οι Ημέρες Κλιματικής Εκπαίδευσης είναι μια πρωτοβουλία της Συμμαχίας «Εκπαίδευση για το Κλίμα». Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις που είναι σε εξέλιξη για την πράσινη μετάβαση και την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, όραμα του οποίου είναι η επίτευξη ενός βιώσιμου, συμπεριληπτικού και ποιοτικού ευρωπαϊκού χώρου μάθησης έως το 2025. Μπορείτε να εγγραφείτε και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της διάσκεψης εδώ.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Sonya Gospodinova — Τηλ.: + 32 2 296 69 53· Flore Boutier — Τηλ.: + 32 2 296 60 43)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
4 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα