Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο3 Ιουλίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Καναδάς προσχωρεί στο πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη»

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, in the G7 Summit in Italy

Αθήνα, 03/07/2024

Σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδος, η κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, και ο κ. Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν, Καναδός Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας, θα υπογράψουν μια συμφωνία που θα παρέχει σε Καναδούς ερευνητές και οργανισμούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων Ευρώπη», επί ίσοις όροις με τους ομολόγους τους από την ΕΕ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ.  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύνδεση του Καναδά με τον πυλώνα ΙΙ του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» κατά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Καναδά στις 24 Νοεμβρίου 2023.

Ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον πυλώνα ΙΙ του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», ο οποίος χρηματοδοτεί συνεργατικά ερευνητικά έργα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Οι καναδικές οντότητες θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν και να ηγούνται ερευνητικών κοινοπραξιών με ορισμένους από τους καλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς παγκοσμίως για την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούνται απευθείας από το πρόγραμμα, στου οποίου τον προϋπολογισμό ο Καναδάς θα συνεισφέρει οικονομικά.

Περισσότερες πληροφορίες θα καταστούν διαθέσιμες από τις 15:30 ώρα Ελλάδος στο σχετικό δελτίο Τύπου. Η τελετή υπογραφής θα μεταδοθεί στο EbS Live στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Press Release in English 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
3 Ιουλίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα