Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο19 Ιουνίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Επίτροπος Μπρετόν επισκέπτεται την Ελλάδα και την Κύπρο για συζητήσεις σχετικά με την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα

Visit of Thierry Breton, European Commissioner, to Germany

Αθήνα, 19/06/2024

Από σήμερα και έως το τέλος της εβδομάδας, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν θα βρίσκεται στην Ελλάδα και την Κύπρο για συζητήσεις σχετικά με την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα. Θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης της κάθε χώρας, καθώς και με εκπροσώπους της βιομηχανίας και των θεσμών.

Σήμερα το απόγευμα, ο Επίτροπος κ. Μπρετόν και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας θα συζητήσουν για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης στον τομέα της άμυνας, καθώς και για τη στρατηγική για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία (EDIS) και το σχετικό πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία (EDIP).

Αύριο, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσει τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο Επίτροπος θα επισκεφθεί τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και θα συμμετάσχει σε ένα μέρος της διήμερης πανευρωπαϊκής άσκησης για την ενίσχυση της ετοιμότητας έναντι κυβερνοεπιθέσεων μεγάλης κλίμακας. Ο Επίτροπος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Αθήνα επισκεπτόμενος δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και μια εταιρεία που κατασκευάζει καλώδια, πριν επισκεφθεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Την Παρασκευή, ο Επίτροπος κ. Μπρετόν θα βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα και τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johanna Bernsel — Τηλ.: + 32 2 298 66 99· Thomas Regnier — Τηλ.: + 32 2 299 10 99· Flore Boutier — Τηλ.: + 32 2 296 60 43· Roberta Verbanac — Τηλ.: + 32 2 298 24 98) 

Press Release in English 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
19 Ιουνίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα