Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο17 Ιουλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Κατάσταση της Ένωσης το 2023 | 13 Σεπτεμβρίου 2023

SOTEU banner el

Η Κατάσταση της Ένωσης 2023 (State of the Union)

13 Σεπτεμβρίου, Αίθουσα Β, Συνεδριακό Κέντρο Γερμανός, ΔΕΘ, 10.00-13.00 (είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης από την Πύλη Εμπορίου).

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EUROPE DIRECT Κεντρικής Μακεδονίας - Perrotis College, το Europe Direct Θεσσαλονίκης - ΚΕΔΗΘ και την Έδρα Jean Monnet Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση με αφορμή την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2023, στην ΔΕΘ (αίθουσα Β, συνεδριακό κέντρο Γερμανός).

Σε απευθείας σύνδεση με την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2023. Η Πρόεδρος Επιτροπής έκανε τον απολογισμό των επιτευγμάτων της Ένωσης του περασμένου έτους και παρουσίασε τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος, καθορίζοντας τον τρόπο με το οποίο η Επιτροπή θα αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και θα διαμορφώσει τις ιδέες για το μέλλον της ΕΕ.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα της ΔΕΘ, ακολούθησε συζήτηση την οποία συντόνισε η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου, η οποία έκανε και τα εισαγωγικά σχόλια. Σε ζωντανή σύνδεση με το Στρασβούργο, υπήρξε σχολιασμός από τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, ενώ τέλος ο Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Διεθνείς Σχέσεις: Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική - Έδρα Jean Monnet) Γιάννης Παπαγεωργίου ανέλυσε τα κύρια μηνύματα της ομιλίας της Προέδρου της Επιτροπής, που είναι η τελευταία πριν από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΔΕΘ_soteu_1
soteu_ΔΕΘ_1
soteu_ΔΕΘ_2
soteu_ΔΕΘ_3
soteu_ΔΕΘ_4
ΔΕΘ_soteu_2
ΔΕΘ_soteu_3
ΔΕΘ_soteu_4

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
17 Ιουλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα