Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο4 Ιουλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν συμμετέχει στη Διάσκεψη του Λουγκάνο για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, and Valdis Dombrovskis, Executive Vice-President of the European Commission, in the Ukraine Recovery Conference (URC2022)

Σήμερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμμετέχει στη διάσκεψη για την ανάκαμψη της Ουκρανίας (URC2022), την οποία συνδιοργανώνουν η Ελβετία και η Ουκρανία στο Λουγκάνο. Η διάσκεψη, στην οποία συμμετέχουν οι φίλοι και υποστηρικτές της Ουκρανίας, είναι αφιερωμένη στην ανασυγκρότηση και στις επενδύσεις στην Ουκρανία. Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, στην οποία θα μιλήσουν επίσης ο Πρόεδρος της Ελβετίας κ. Ινιάτσιο Κασίς, ο  Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας κ. κ. Ντένις Σμίχαλ και ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας κ. Πετρ Φιάλα.

Με την ευκαιρία αυτή, η Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας κ. Ινγκρίντα Σιμονίτε και με την κ. Οντίλ Ρενό-Μπασό, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Η ομιλία της Προέδρου θα μεταδοθεί στην πλατφόρμα EbS και  αργότερα θα είναι διαθέσιμη εδώ.

 

(Περισσότερες πληροφορίες: Eric Mamer — Τηλ.: + 32 229 94073)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
4 Ιουλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα