Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Μαρτίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα_1
29 ΜΑΡΤΊΟΥ 2023
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Στερεά Ελλάδα_πρόγραμμα_1

Στο πλαίσιο πρώτου πολυθεματικού Συνεδρίου της Στερεάς Ελλάδας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνδιοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα», την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 09:30 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε συζήτηση για την αποστολή της ΕΕ σήμερα, τη συνεισφορά της ΕΕ διαχρονικά αλλά και την αρωγή της στην αναπτυξιακή πορεία της Στερεάς Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα (προγράμματα, χρηματοδοτήσεις, έργα). Κύριο θέμα στη συζήτηση αποτέλεσαν οι περιφερειακές στρατηγικές της ΕΕ που δρομολογούνται και εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν από τις χώρες-μέλη της Ένωσης, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και ευκαιριών, με τον καθορισμό κοινών μακροπρόθεσμων στόχων.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Ιωάννης Σακιώτης, Προϊστάμενος, Ομάδας ΜΜΕ & Πολιτικής Ανάλυσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Ειρήνη Βλαχάκη, Οικονομική Αναλύτρια της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών & Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Μαριάννα Ναθαναήλ, Υπεύθυνη Θεσμικών Σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο Φάνης Σπανός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας., Λένα Παρασκευά.

Φωτογραφικό υλικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα_1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα_0
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα_4
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα_2_1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα_3

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Μαρτίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα