Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Απριλίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή στηρίζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών με τον νέο Xάρτη Hλιακής Eνέργειας

Η Επιτροπή στηρίζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών με τον νέο Xάρτη Hλιακής Eνέργειας
The European Solar Charter was signed in Brussels, 15/04/2024 © European Union 2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειές της για τη στήριξη του ευρωπαϊκού κλάδου της ηλιακής ενέργειας, προωθώντας την υπογραφή ενός Ευρωπαϊκού Χάρτη Ηλιακής Ενέργειας με τα κράτη μέλη της ΕΕ και εκπροσώπους του κλάδου. Χθες, στο περιθώριο της πρώτης ημέρας του άτυπου Συμβουλίου Ενέργειας, η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον, υπουργοί 23 χωρών της ΕΕ και διάφοροι εκπρόσωποι του κλάδου υπέγραψαν τον νέο Χάρτη.  

Σε ομιλία που εκφώνησε στην τελετή υπογραφής, η Επίτροπος δήλωσε τα εξής: «Ο κλάδος της κατασκευής φωτοβολταϊκών είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη των στόχων μας για την ενέργεια, το κλίμα και την ανταγωνιστικότητα. Η βιομηχανία της ηλιακής ενέργειας πρέπει να παραμείνει ισχυρή για το μέλλον της Ευρώπης, με επίκεντρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Ηλιακής Ενέργειας φέρνει σε επαφή την Επιτροπή, τις εθνικές αρχές και τον κλάδο, προωθώντας τη συνεργασία και στηρίζοντας την ευρωπαϊκή παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ.»  Η πλήρης ομιλία είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.  

Ο Χάρτης προβλέπει μια σειρά εθελοντικών δεσμεύσεων για τη στήριξη του κλάδου παραγωγής φωτοβολταϊκών στην ΕΕ. Αποτελεί την τελευταία από τις δράσεις της Επιτροπής για τη στήριξη της παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ στην Ευρώπη, έπειτα από την πρόταση πράξης για τη βιομηχανία των μηδενικών καθαρών εκπομπών, η οποία έχει συμφωνηθεί προσωρινά από τους συννομοθέτες, και τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τον Κλάδο των Φωτοβολταϊκών.  

Θα συμβάλει ώστε η πράσινη μετάβαση και οι βιομηχανικοί στόχοι της Ευρώπης να συμβαδίζουν με την επίσπευση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα του κλάδου και τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.  

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σχετική είδηση.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Απριλίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα