Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Μαΐου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας

IDAHOT

Στις 17 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOT). Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις διακρίσεις, την παρενόχληση και τη βία που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Αύριο, η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι θα συμμετάσχει στο Φόρουμ IDAHOT+, το οποίο διοργανώνεται φέτος από τις Κάτω Χώρες, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στόχος του Φόρουμ είναι ο εορτασμός της ημέρας IDAHOT και η αξιολόγηση της συλλογικής προόδου που έχει επιτευχθεί, αλλά και των προκλήσεων όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειαςκ. Βιέρα Γιούροβα δήλωσε σχετικά: «Η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση μιας Ένωσης ισότητας απαιτούν συνεχή προσπάθεια. Από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διέγραψε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών ασθενειών στις 17 Μαΐου 1990, έχουν γίνει πολλά. Ωστόσο, δεν πρέπει να αδρανήσουμε αλλά να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε κανείς να μην αισθάνεται ότι απειλείται γι’ αυτό που είναι ή για το άτομο που αγαπά.»

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι πρόσθεσε τα εξής: «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση έναν ασφαλή χώρο όπου το κάθε άτομο θα είναι ελεύθερο να είναι ο εαυτός του και να αγαπά όποιο άτομο θέλει. Διασφαλίζοντας ότι οι κοινωνίες είναι ανοικτές και συμπεριληπτικές, μπορούμε να εγγυηθούμε μια Ένωση ισότητας.»

Στις 17 Μαΐου, ο Επίτροπος κ. Ντάλι θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου με τίτλο «Pride Alliances and Policy: Towards a Union of Equality» (Συμμαχίες υπερηφάνειας και πολιτική: Προς μια Ένωση Ισότητας) που διοργανώνεται από τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου, σε συνεργασία με την Υφυπουργό Ισότητας των Φύλων, Ίσων Ευκαιριών και Διαφορετικότητας του Βελγίου. Στις 15:45 (ώρα Ελλάδος), η Επίτροπος κ. Ντάλι θα παραστεί σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει η βελγική Προεδρία με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Alexander de Croo και τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών των Κάτω Χωρών κ. Robbert Dijkgraaf.

Θέλοντας να υπογραμμίσει την προσήλωσή της στην καταπολέμηση του μίσους και των διακρίσεων, η Επιτροπή θα αναρτήσει τη «σημαία της προόδου» μπροστά στο κτίριο Berlaymont που είναι η έδρα της στις Βρυξέλλες. Φωτογραφίες της σημαίας θα είναι διαθέσιμες στην οπτικοακουστική μας πύλη. 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Μαΐου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα