Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Απριλίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή εγκαινιάζει τη συμμαχία για τα φάρμακα κρίσιμης σημασίας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε φάρμακα κρίσιμης σημασίας

eu health hera

Η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, εγκαινίασε σήμερα τις εργασίες της συμμαχίας για τα φάρμακα κρίσιμης σημασίας στο περιθώριο της άτυπης συνόδου του Συμβουλίου EPSCO των υπουργών Υγείας, στο πλαίσιο των δράσεων για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Η Συμμαχία συγκεντρώνει εκπροσώπους εθνικών αρχών, της βιομηχανίας, οργανώσεων υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνίας των πολιτών, της Επιτροπής και οργανισμών της ΕΕ με σκοπό τον καθορισμό των βέλτιστων μέτρων για την αντιμετώπιση και την αποφυγή ελλείψεων σε φάρμακα κρίσιμης σημασίας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στους παρακάτω συνδέσμους:

Δελτίο Τύπου

Ερωταπαντήσεις

Ενημερωτικό δελτίο

 

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου κ. Στέλλας Κυριακίδου και του Βέλγου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας κ. Frank Vandenbroucke σε απευθείας μετάδοση στο EbS.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
24 Απριλίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα