Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επιτροπή διοργανώνει το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα με θέμα την κοινωνική διάσταση της πράσινης μετάβασης

uropean Employment & Social Rights Forum

Στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και διαδικτυακά το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, με θέμα: «Η κοινωνική διάσταση της πράσινης μετάβασης».
 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέστησε ακόμα πια αναγκαία την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού μας, ενόψει και της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Για να επιτευχθούν οι κλιματικές φιλοδοξίες της ΕΕ, οι πολιτικές πρέπει να διασφαλίζουν ότι η μετάβαση είναι κοινωνικά δίκαιη και ότι κανείς δεν θα μείνει στο περιθώριο. Ευρωπαίοι φορείς λήψης αποφάσεων και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες θα κληθούν να προβούν σε έναν απολογισμό των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και να διερευνήσουν ρηξικέλευθες λύσεις για το μέλλον.
 

Το #EUSocialForum είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εκδήλωση για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με διαδικτυακό χαιρετισμό της Πρόεδρου της Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις του πρώην Προέδρου της Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, των Επιτρόπων κ. Σμιτ και κ. Ντάλι, του Τσέχου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιούρετσκα, καθώς και εκπροσώπων επιχειρήσεων, για παράδειγμα του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η εκδήλωση συμπίπτει με την 5η επέτειο του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, ο οποίος καθορίζει 20 κατευθυντήριες αρχές για μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα αποκαλυφθεί το χιλιοστόμέλος που προσχώρησε στο Σύμφωνο για τις Δεξιότητες, το οποίο παρακινεί εταιρείες, παρόχους κατάρτισης, εμπορικά επιμελητήρια και άλλους φορείς να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των ατόμων.
 

Το πλήρες πρόγραμμα του Φόρουμ είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, ενώ μπορείτε ακόμα να εγγραφείτεγια να συμμετάσχετε δια ζώσης στην εκδήλωση. Στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και καθ’ όλη τη διάρκειά της θα υπάρχει διαθέσιμη για τους δημοσιογράφους μια αίθουσα Τύπου, οι οποίοι θα μπορούν να ζητήσουν και την παραχώρηση συνέντευξης από τους ομιλητές και τις ομιλήτριες.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα