Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή απονέμει το φετινό βραβείο «Innovation Radar» στην NVision Imaging Technologies για μια καινοτομία πρώιμης αξιολόγησης των ιατρικών θεραπειών

The Berlaymont Building and European Flags

Χθες, η Επιτροπή βράβευσε τις πλέον ελπιδοφόρες ευρωπαϊκές καινοτομίες που προέκυψαν από έργα έρευνας και καινοτομίας που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Η γερμανική εταιρεία NVision Imaging Technologies έλαβε το βραβείο «Innovation Radar» 2022 για τη «μεταβολική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού σε κυτταρικό επίπεδο», καινοτομία που δείχνει πώς η κβαντική τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις ικανότητες της απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (MRI) για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ιατρικών θεραπειών σε πρώιμα στάδια.

Βραβεία δόθηκαν σε άλλες τρεις κατηγορίες. Το βραβείο βιώσιμης καινοτομίας «Purpose-Driven and Green» δόθηκε στη ρουμανική εταιρεία Svelte για ένα έργο που φέρνει την καινοτομία στον σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων.

Νικήτρια στην κατηγορία «Disruptive Health» για έργα υγείας αναδείχθηκε η βελγική εταιρεία Innovation Sprint, η οποία ανέπτυξε μια ψηφιακή κλινική λύση με καλύτερες επιδόσεις από των παραδοσιακών θεραπειών.

Το βραβείο στην κατηγορία «Kickstarter», η οποία αναδεικνύει καινοτομίες με μεγάλες προοπτικές, οι οποίες βρίσκονται μεν στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, αλλά διαθέτουν μια πειστική στρατηγική εισόδου στην αγορά, δόθηκε στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης από την Ισπανία για την τεχνολογία θερμοβολταϊκού συσσωρευτή, η οποία προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική λύση για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στη χθεσινή ετήσια εκδήλωση του «Innovation Radar 12 φιναλίστ από όλη την Ευρώπη παρουσίασαν σε μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επενδυτές τα σχέδιά τους για την εμπορική αξιοποίηση των καινοτομιών τους, οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Το «Innovation Radar» είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για την ανάδειξη καινοτομιών που προκύπτουν από έργα έρευνας και καινοτομίας που έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Ορίζων 2020» και «Ορίζων Ευρώπη», των μεγαλύτερων δημόσιων ερευνητικών προγραμμάτων στον κόσμο, καθώς και του προγράμματος LIFE. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: +32 229 58615· Charles Manoury – Τηλ.: +32 229 13391)

 

Press Release in English  


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα