Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Απριλίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Βέστεϊγιερ και ο Επίτροπος Σμιτ γιορτάζουν τα επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων

skills

Αθήνα, 29/04/2024
 

Αύριο, η κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, και ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση λήξης του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.
 

Η εκδήλωση θα αποτελέσει ευκαιρία για έναν απολογισμό των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, για την παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων και για μια συζήτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα των πολιτικών και των πρωτοβουλιών για τις δεξιότητες σε επίπεδο ΕΕ και κρατών μελών. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν εθνικοί φορείς και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, κοινωνικοί εταίροι, πάροχοι εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκπαιδευόμενοι, δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης και επιχειρήσεις.
 

Η εκδήλωση θα εστιάσει επίσης στην προαγωγή της ανάπτυξης δεξιοτήτων στην Ευρώπη, καθώς και στη σημασία της επένδυσης στις δεξιότητες των πολιτών και στη διά βίου μάθηση. Καθ’ όλο το Έτος, η ΕΕ παρουσίασε περί τις 190 πρωτοβουλίες για τις δεξιότητες και συνέβαλε στη διοργάνωση  πάνω από 2 000 εκδηλώσεων και δράσεων σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες είχαν απήχηση σε εκατομμύρια ανθρώπους, προωθώντας μια βιώσιμη νοοτροπία αναβάθμισης των δεξιοτήτων και επανειδίκευσης. Οι δράσεις της ΕΕ για την ενίσχυση των δεξιοτήτων θα συνεχιστούν, όπως περιγράφεται στο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων, προκειμένου να προαχθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και να ενισχυθεί η οικονομική και κοινωνική της ανθεκτικότητα.
 

Για παράδειγμα, την ίδια ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τρεις εγγυήσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος InvestEU, για τη στήριξη της ανάπτυξης των δεξιοτήτων των μειονεκτούντων σπουδαστών. Το σχετικό δελτίο Τύπου θα δημοσιευτεί απόψε.
 

Η Eκτελεστική Aντιπρόεδρος κ. Βέστεϊγιερ θα κηρύξει την έναρξη της εκδήλωσης εκφωνώντας κεντρική ομιλία. Ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα συμμετάσχει σε  πάνελ με θέμα «Η επανάσταση των δεξιοτήτων: επιτακτική ανάγκη για την Ευρώπη του σήμερα και του αύριο». Ο Επίτροπος θα κλείσει την ημέρα εκφωνώντας κεντρική ομιλία σχετικά με τον αντίκτυπο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και τα επόμενα βήματα.
 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά από τις 10:00 έως τις 13:30 και από τις 17:00 έως τις 18:30 ώρα Ελλάδος.
 

(Περισσότερες πληροφορίες: Veerle Nuyts — Τηλ.: + 32 229 96302· Flora Matthaes — Τηλ.: + 32 229 83951)
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Απριλίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα