Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: Συμμετοχή 11 νέων ηγετών στις συζητήσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης με θέμα τις βιώσιμες επενδύσεις της στρατηγικής Global Gateway

Policy dialogue between Frans Timmermans, Executive Vice-President of the European Commission, and young  people - European Year of Youth 2022

Σήμερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε τα ονόματα των 11 νέων ηγετών που θα συμμετάσχουν στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης (ΕΗΑ) 2022, όπου θα μοιραστούν τις απόψεις τους με σκοπό να επηρεάσουν τους φορείς λήψης αποφάσεων. Οι φετινές ΕΗΑ έχουν θέμα τη στρατηγική Global Gateway της ΕΕ για την τόνωση των βιώσιμων επενδύσεων. Το πρόγραμμα των ΕΗΑ, στο πνεύμα του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που να διασφαλίζει ότι θα ληφθούν υπόψη οι φωνές και τα οράματα των νέων στις πολιτικές της ΕΕ, εμπλέκοντάς τους στη διαδικασία χάραξης πολιτικών. Οι 11 εξαίρετοι νέοι και νέες από όλο τον κόσμο, ηλικίας από 21 ως 26 ετών, επελέγησαν βάσει των ικανοτήτων, της πείρας τους και των προσπαθειών τους για την επίτευξη θετικών κοινωνικών αλλαγών.

Στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχουν σε ένα εξατομικευμένο δεκαήμερο πρόγραμμα και θα λάβουν τον λόγο στις συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου της εκδήλωσης. Ο κάθε νέος ηγέτης θα εστιάσει σε ένα από τα 11 θέματα των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης, στα οποία θα εξερευνηθούν τα πέντε θέματα της στρατηγικής Global Gateway: ψηφιακές τεχνολογίες, κλίμα και ενέργεια, μεταφορές, υγεία, εκπαίδευση και έρευνα. Οι νέοι ηγέτες θα συμμετάσχουν επίσης σε ειδικές εκδηλώσεις και θα διοργανώσουν τη δική τους εκδήλωση για τη νεολαία στο παγκόσμιο χωριό των ΕΗΑ.

Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σχετικά: « Φέτος που γιορτάζουμε το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα συναντήσω τους νέους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης 2022. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμά αυτό διασφαλίζει την ουσιαστική συμμετοχή των νέων σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου που διαμορφώνουν τις πολιτικές μας. Οι νέοι ηγέτες θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό της στρατηγικής Global Gateway, της πράσινης, έξυπνης και συμπεριληπτικής θετικής προσφοράς της ΕΕ στις χώρες εταίρους για βιώσιμες επενδύσεις. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση των παγκόσμιων προσπαθειών μας για ισχυρότερες εταιρικές σχέσεις, καθώς είναι φορείς παγκόσμιας αλλαγής. Προσεχώς, με το πρώτο σχέδιο δράσης για τη νεολαία στον τομέα της εξωτερικής δράσης, θα ενισχυθούν οι προσπάθειές μας για ενδυνάμωση και τη συμμετοχή των νέων».

Κάθε χρόνο από το 2015 μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα των νέων ηγετών, δίνει τον λόγο στη νεολαία για διαφορετικά κάθε χρόνο ζητήματα. Οι φετινές ΕΗΑ, υπό τον τίτλο «Global Gateway: οικοδόμηση βιώσιμων εταιρικών σχέσεων για έναν συνδεδεμένο κόσμο», θα φιλοξενήσουν πάνω από 90 συνεδρίες, πάνω από 90 πρότζεκτ και πολλές ειδικές εκδηλώσεις. Οι ΕΕΑ θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Ιουνίου 2022 δια ζώσης στις Βρυξέλλες αλλά και διαδικτυακά. Για το πλήρες πρόγραμμα και για να εγγραφές, επισκεφθείτε τον ιστότοπο. (Για περισσότερες πληροφορίες: Ana Pisonero — Τηλ.: + 32 229 54320· Gesine Knolle — Τηλ.: + 32 229 54323)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα