Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Μαρτίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Τρομοκρατίας: φόρος τιμής στα θύματα

Ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων της Τρομοκρατίας, η οποία θεσπίστηκε μετά τις επιθέσεις που έγιναν στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου 2004, η Επιτροπή εξέδωσε δήλωση, η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Ημέρα μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας

Αύριο το απόγευμα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία σε τελετή στις Βερσαλλίες, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα EbS.

Αύριο η Επιτροπή διοργανώνει επίσης εκδήλωση στις Βρυξέλλες για να τιμήσει την ημέρα αυτή. Στην εκδήλωση που έχει θέμα «Φωνές ελπίδας - Η μνήμη ενώνει τις γενιές», θύματα της τρομοκρατίας, ενώσεις θυμάτων και προσωπικό πρώτης επέμβασης θα καταθέσουν τις μαρτυρίες και τις εμπειρίες τους.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Ίλβα Γιούανσον, θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία, ενώ θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων θα κληθούν να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας κ. Eric Dupond-Moretti, ο Βέλγος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Vincent Van Quickenborne και ο Συντονιστής Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ κ. Ilkka Salmi θα απευθυνθούν επίσης στους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει αύριο στις 10:15 (ώρα Ελλάδος), θα μεταδοθεί εδώ και θα είναι διαθέσιμη σε απευθείας μετάδοση στο YouTube.

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να εγγραφούν έως και σήμερα.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Μαρτίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα