Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο3 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά στην Ελλάδα

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από αύριο έως την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.

Μαργαρίτης Σχοινάς photo

 

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στις 11:00, ο Αντιπρόεδρος Μ. Σχοινάς θα συμμετέχει μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε «Διάλογο με τους πολίτες» για το μέλλον της Ευρώπης. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της «Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης» και αποτελεί μέρος του 4ου ετήσιου συνεδρίου EUandU, το οποίο διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στις 17.00, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, θα απονεμηθεί  στον Αντιπρόεδρο  Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Α’ Τάξης για την δράση και συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των επιπτώσεων της.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 11:00, ο Αντιπρόεδρος θα επισκεφτεί το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα  Νεολαίας όπου και θα ενημερωθεί για τις δράσεις και του στόχους του. Παράλληλα, θα συμμετέχει σε διάλογο με τους συμμετέχοντες του προγράμματος ανταλλαγής Remember for the Future. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν νέοι και νέες από το κέντρο «Φάρος του Κόσμου» και το Κέντρο Νεολαίας Κολωνίας της Γερμανίας, το πρόγραμμα υποστήριξε ο οργανισμός νεολαίας Infinity Greece.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο κ. Σχοινάς θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του κέντρου «Φάρος του Κόσμου» στον συνοικισμό Ρομά του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
3 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα