Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο23 Μαρτίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Δράσεις Marie Skłodowska-Curie: 242 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 1.156 έμπειρων ερευνητών στην Ευρώπη και αλλού

logo

Σήμερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της προκήρυξης του 2021 για μεταδιδακτορικές υποτροφίες στο πλαίσιο των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie.

Συνολικά 242 εκατ. ευρώ θα δώσουν τη δυνατότητα σε 1.156 ερευνητές με διδακτορικό τίτλο να εργαστούν σε έργα για την αντιμετώπιση διάφορων παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η υγεία, η μετανάστευση, η καταπολέμηση του καρκίνου, οι έξυπνες πόλεις, το έδαφος και η υγεία των ωκεανών.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Συγχαίρω θερμά τους 1.156 εξαιρετικούς ερευνητές που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τις υψηλού κύρους μεταδιδακτορικές υποτροφίες των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie. Χαίρομαι επίσης που, μέσω της προκήρυξης υποτροφιών για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας στο πλαίσιο του σκέλους “Διάδοση της Αριστείας” του προγράμματος “Ορίζων Ευρώπη”, μπορέσαμε να χορηγήσουμε άλλες 50 υποτροφίες σε άριστους ερευνητές που επιθυμούν να διεξαγάγουν την έρευνά τους στις λεγόμενες χώρες διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας.»

Πρόκειται για την πρώτη προκήρυξη για μεταδιδακτορικές υποτροφίες των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων Ευρώπη».

Οι υποτροφίες παρέχουν σε εξέχοντες μεταδιδακτορικούς ερευνητές τη δυνατότητα να εργαστούν σε έργα σε όλους τους τομείς της έρευνας και παράλληλα να λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους. Τα περισσότερα έργα που επελέγησαν αφορούν τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες (24 %), τις βιοεπιστήμες (22 %), τη χημεία (14 %), το περιβάλλον και τις γεωεπιστήμες (12 %).

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Μαρτίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα