Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δήλωση της Επιτροπής σχετικά με την παραίτηση του Fabrice Leggeri

logo

Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την παραίτηση με άμεση ισχύ του εκτελεστικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), κ. Fabrice Leggeri.

Η κ. Aija Kalnaja, ως η αρχαιότερη αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια του Frontex, θα αναπληρώσει και θα αναλάβει την ηγεσία του οργανισμού με άμεση ισχύ. Για να εξασφαλιστεί η πλήρης συνέχεια του οργανισμού, η Επιτροπή θα προβεί άμεσα στην πρόσληψη και τον διορισμό νέου εκτελεστικού διευθυντή.

Προτεραιότητα της Επιτροπής είναι μια ισχυρή, αποτελεσματική και λειτουργική Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή.

Ο Frontex επιτελεί εξαιρετικά σημαντικό έργο στηρίζοντας τα κράτη μέλη στη διαχείριση των κοινών εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προασπίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα στο πλαίσιο αυτό. Για τον σκοπό αυτό, ο Frontex πρέπει να είναι ένας ισχυρός και λειτουργικός οργανισμός. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει πλήρως τον Frontex στην αποστολή αυτή.

Πέρυσι, η Επιτροπή ενίσχυσε σημαντικά την υποστήριξη και τις συμβουλές της προς τον Frontex, προκειμένου να διασφαλίσει την πλήρη εκτέλεση της εντολής του. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή πραγματοποίησε αρκετές έκτακτες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου με αντικείμενο θέματα διακυβέρνησης και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Η Επιτροπή είναι προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση του οργανισμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Συμπεράσματα της έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Frontex στις 28-29 Απριλίου 2022

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα