Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Μαρτίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Έκθεση με αντικείμενο τις συζητήσεις στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα

Cofe

Η έκθεση σχετικά με τις συζητήσεις στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα συνοψίζει τη δραστηριότητα στην πλατφόρμα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης από την έναρξή της έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Από τότε που ξεκίνησε η Διάσκεψη έχουν εκδοθεί τρεις ενδιάμεσες εκθέσεις. Περισσότεροι από 50.000 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες αντάλλαξαν πάνω από 16.274 ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης. Διοργανώθηκαν και καταχωρίστηκαν στην πλατφόρμα πάνω από 6.000 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σ’ αυτές περιλαμβάνονταν συνέδρια και εργαστήρια, μαραθώνιοι ανάπτυξης εφαρμογών και εκδηλώσεις κάθε είδους. Το θέμα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, και ακολουθούν η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα τροφοδότησαν το έργο των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών, ενώ πολλές ιδέες που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα έχουν ενταχθεί στις συστάσεις των εν λόγω ομάδων. Η επισφαλής εργασία και η ανεργία των νέων, η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στον πολιτισμό και η ένταξη στον αθλητισμό επισημαίνονται ιδιαίτερα στην έκθεση λόγω των πολυάριθμων σχετικών προτάσεων των τελευταίων εβδομάδων.

Με την έκθεση αυτή ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις που τροφοδοτούν την Ολομέλεια της Διάσκεψης

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Μαρτίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα