Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο22 Ιουνίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ανακοινώθηκαν οι νικητές και οι νικήτριες του 30ού Βραβείου Μέσων Ενημέρωσης Lorenzo Natali

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σήμερα, η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες του φετινού βραβείου Lorenzo Natali, σε τελετή που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης 2022.

Βραβεύτηκαν η Ritwika Mitra για την αποκάλυψη υποθέσεων εμπορίας ανθρώπων στην Ινδία, οι Rémi Carton και Paul Boyer για την αποκάλυψη παιδικής δουλείας στην Αϊτή και η Vânia Maia για την καταγγελία της επισφαλούς κατάστασης των μεταναστών εργαζομένων στην Πορτογαλία.

Οι νικητές και οι νικήτριες επελέγησαν από την κριτική επιτροπή του Βραβείου Lorenzo Natali ανάμεσα από πάνω από 800 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο. Το βραβείο Lorenzo Natali που φέτος γίνεται 30 ετών, απονέμεται σε θαρραλέα και συναρπαστικά ρεπορτάζ.

Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, δήλωσε σχετικά: «Το ξέσπασμα πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος και η διάδοση της παραπληροφόρησης μάς υπενθυμίζουν ότι η ποιοτική δημοσιογραφία είναι αναγκαία προκειμένου ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του και να ενημερωθεί για τα σημαντικά ζητήματα. Αναδεικνύετε τις αδικίες και δίνετε φωνή στους πιο ευάλωτους ανθρώπους. Αυτά είναι τα ισχυρά σας όπλα. Θα ήθελα να συγχαρώ τους φετινούς δημοσιογράφους και τους φετινούς νικητές και νικήτριες του βραβείου Lorenzo Natali, για τα συγκλονιστικά τους ρεπορτάζ.»

Το βραβείο, το οποίο φέρει το όνομα του Lorenzo Natali, πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανάπτυξης, περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες: Μεγάλο Βραβείο, Βραβείο Ευρώπης και Βραβείο Καλύτερου Νέου Δημοσιογράφου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βραβείο Μέσων Ενημέρωσης Lorenzo Natali είναι διαθέσιμες στον ειδικό ιστότοπο και στο σχετικό δελτίο Τύπου

(Περισσότερες πληροφορίες: Ana Pisonero Hernandez — Τηλ.: +32.229 54320· Jennifer Sánchez Da Silva — Τηλ.: +32 229 58316)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
22 Ιουνίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα