Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ευρωεκλογές 2024

Ευρωπαϊκές εκλογές 6-9 Ιουνίου 2024

Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024, εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα συνδιαμορφώσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας με την ευκαιρία των ευρωπαϊκών εκλογών.
ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων_βι

Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων - Δεξιότητες για εσένα

Το 2023 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα στις 9 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών, με τίτλο «Ημέρα της Ευρώπης 2023 — Εορτασμός του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων»

Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης_1

Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης

Eνα ευρωπαϊκό δίκτυο αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποσκοπεί στην προαγωγή του διαλόγου για την ΕΕ στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς συμμαχίας ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το τοπικό επίπεδο διακυβέρνησης.
Βραβεία #ThisisEU | Ευρωπαϊκές αξίες 2023_3
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Βραβεία #ThisisEU | Ευρωπαϊκές αξίες 2023

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα απένειμε το βραβείο #ThisisEU σε τέσσερεις ταινίες που προβλήθηκαν σε τέσσερα ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου.

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θεσμικός υποστηρικτής του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας (11 &12 Νοεμβρίου 2023)

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θεσμικός υποστηρικτής του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας (11 &12 Νοεμβρίου 2023)

Mε την συμπλήρωση 40 ετών του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (11 & 12 Νοεμβρίου 2023), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ΣΕΓΑΣ και γίνεται αρωγός αυτής της μεγάλης γιορτής.

Τελευταία Νέα

Meeting between Winfried Kretschmann, Minister-President of the Land of Baden-Württemberg, and Maroš Šefčovič, Executive Vice-President of the European Commission
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για την πιστοποίηση των απορροφήσεων άνθρακα σε επίπεδο ΕΕ

Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επί του πρώτου εθελοντικού πλαισίου σε επίπεδο ΕΕ για την πιστοποίηση των απορροφήσεων άνθρακα υψηλής ποιότητας. Το εν λόγω πλαίσιο πιστοποίησης θα δώσει ώθηση σε κα

Nicolas Schmit
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Ο Επίτροπος Σμιτ θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων

Αυτή την εβδομάδα, ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, κ. Νικολά Σμιτ, θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις για τις δεξιότητες που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες: στη φετινή σύνοδο κορυφής για τις δεξιότητες με τίτλο «Δεξιότητες για το μέλλον: Οικοδομώντας γέφυρες για νέες ευκαιρίες»,

digital dsa
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Η Επιτροπή κινεί επίσημη διαδικασία κατά του TikTok βάσει του κανονισμού για τις ψηφιακές υπηρεσίες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία για να αξιολογήσει κατά πόσον το TikTok ενδέχεται να έχει παραβιάσει τον κανονισμό για τις ψηφιακές υπηρεσίες όσον αφορά την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια των διαφημίσεων, την πρόσβαση των ερευνητών σε δεδομένα, καθώς και τη διαχείριση των κινδύν

Προσεχείς Εκδηλώσεις

map greece
Η Ευρώπη γύρω μου

Βρείτε ένα Κέντρο Πληροφόρησης κοντά σας στην Ελλάδα

Δείτε και αυτό

Ευρωπαϊκά Δίκτυα Ενημέρωσης στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκά Δίκτυα Ενημέρωσης στην Ελλάδα

Επικοινωνήστε με τα ευρωπαϊκά δίκτυα στην Ελλάδα κι ενημερωθείτε για θέματα πολιτισμού, απασχόλησης, εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας, κινητικότητας των νέων, δικαιωμάτων καταναλωτή, καθώς και για τα προγράμματα κι έργα που χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Highlights

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία #EUGreenDeal θα φέρει πραγματικά οφέλη. Θα μεταμορφώσει την οικονομία της ΕΕ για την προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη μας. Ας προχωρήσουμε μαζί για μια κλιματικά ουδέτερη Ένωση 🇪🇺 έως το 2050!

Η αλήθεια να λέγεται!

Ενημερωθείτε σωστά για ορισμένα από πιο συνήθη μυθεύματα που κυκλοφορούν σχετικά με την ΕΕ.

Η κατάσταση της Ένωσης 2023

 SOTEU 2023 main visual.jpg (

 

Η κατάσταση της Ένωσης

13 Σεπτεμβρίου 2023https://state-of-the-union.ec.europa.eu/index_el