Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ευρωεκλογές 2024
Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024, εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα συνδιαμορφώσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας με την ευκαιρία των ευρωπαϊκών εκλογών.
Ημέρα της Ευρώπης_1_1_1

Μια γιορτή για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία. Ο εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης φέτος (12 Μαΐου 2024) ήταν αφιερωμένος στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Στρατηγική επικοινωνία και αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης
Η παραπληροφόρηση, η χειραγώγηση των πληροφοριών και οι ξένες παρεμβάσεις αποτελούν σοβαρές απειλές για τις κοινωνίες μας. Η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης των πληροφοριών είναι από τα πλέον πιεστικά ζητήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της.
Ημερίδα για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0_0
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών (ΕΥΣΤΑ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) διοργάνωσαν σήμερα στην Αθήνα ημερίδα απολογισμού για την εφαρμογή του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

  • 1' χρόνος ανάγνωσης
Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης_1
Eνα ευρωπαϊκό δίκτυο αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποσκοπεί στην προαγωγή του διαλόγου για την ΕΕ στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς συμμαχίας ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το τοπικό επίπεδο διακυβέρνησης.

Τελευταία Νέα

national diversity
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Η πολιτιστική πολυμορφία βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προαγωγή του αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανόησης, της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και για την προώθηση της ανάπτυξης και της ειρήνης, εντός και εκτός των συνόρων της

  • 1' χρόνος ανάγνωσης
identity
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Τη Δευτέρα τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες για τη θέσπιση μιας ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας. Οι κανόνες αυτοί θα προετοιμάσουν το έδαφος ώστε όλοι οι πολίτες και οι κάτοικοι της ΕΕ να αντλήσουν τα οφέλη ενός προσωπικού ευρωπαϊκού πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας το 2026. Το ευρωπαϊκό πορτοφόλι ψηφιακής

  • 1' χρόνος ανάγνωσης
eurobarometer
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Η μεγάλη πλειονότητα των Ευρωπαίων (86%) πιστεύει ότι ο καθένας θα πρέπει να μιλάει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα εκτός της μητρικής του, ενώ οι τρεις στους πέντε Ευρωπαίους (59%) μπορούν να συζητήσουν σε μια ξένη γλώσσα. Πρόκειται για κάποια από τα αποτελέσματα του νέου Ευρωβαρόμετρου

  • 1' χρόνος ανάγνωσης
map greece
Η Ευρώπη γύρω μου

Βρείτε ένα Κέντρο Πληροφόρησης κοντά σας στην Ελλάδα

Δείτε και αυτό

Ευρωπαϊκά Δίκτυα Ενημέρωσης στην Ελλάδα

Επικοινωνήστε με τα ευρωπαϊκά δίκτυα στην Ελλάδα κι ενημερωθείτε για θέματα πολιτισμού, απασχόλησης, εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας, κινητικότητας των νέων, δικαιωμάτων καταναλωτή, καθώς και για τα προγράμματα κι έργα που χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Highlights

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία #EUGreenDeal θα φέρει πραγματικά οφέλη. Θα μεταμορφώσει την οικονομία της ΕΕ για την προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη μας. Ας προχωρήσουμε μαζί για μια κλιματικά ουδέτερη Ένωση 🇪🇺 έως το 2050!

Ενημερωθείτε σωστά για ορισμένα από πιο συνήθη μυθεύματα που κυκλοφορούν σχετικά με την ΕΕ.

Η κατάσταση της Ένωσης 2023

 SOTEU 2023 main visual.jpg (

 

Η κατάσταση της Ένωσης

13 Σεπτεμβρίου 2023https://state-of-the-union.ec.europa.eu/index_el