Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Επίτροπος Σμιτ εγκαινιάζει μια νέα εκστρατεία για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στην ψηφιακή εποχή

εκστρατεία για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στην ψηφιακή εποχή

Αύριο, 25 Οκτωβρίου, ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ θα εγκαινιάσει τη νέα εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) με τίτλο «Ασφαλής και υγιεινή εργασία στην ψηφιακή εποχή», μαζί με την Ισπανίδα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Γιολάντα Ντίαθ και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EU-OSHA κ. Ουίλιαμ Κόκμπερν Σαλαζάρ.

Καθώς η ψηφιοποίηση και η τεχνολογία, ιδίως η τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται σε αλγόριθμους και η μηχανική μάθηση, επαναπροσδιορίζουν την αγορά εργασίας, ο EU-OSHA ξεκινάει μια νέα εκστρατεία για τους εργοδότες και τα ενδιαφερόμενα μέρη, η οποία τονίζει πόσο σημαντικό είναι να διαφυλαχθεί η ασφάλεια στον χώρο εργασίας παράλληλα με την τεχνολογική πρόοδο. Η έναρξη της εκστρατείας εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη την ΕΕ και όχι μόνο.

Ο Επίτροπος κ. Σμιτ δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος της εργασίας υφίσταται έναν βαθύ μετασχηματισμό, με την αύξηση των ψηφιακών τεχνολογιών, της αλγοριθμικής διαχείρισης και της τηλεργασίας. Είναι σημαντικό να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία: ενώ δρέπουμε τους καρπούς της ψηφιακής εποχής, πρέπει να διατηρήσουμε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Η εκστρατεία του EU-OSHA για ασφαλή και υγιεινή εργασία στην ψηφιακή εποχή θα βοηθήσει τους εργοδότες στην ΕΕ να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας.»

Η εκστρατεία «Ασφαλής και Υγιεινή Εργασία στην Ψηφιακή Εποχή» βασίζεται σε έρευνες που έχει διενεργήσει ο EU-OSHA και θα διαρκέσει δύο χρόνια. Η εκστρατεία καλύπτει 5 τομείς προτεραιότητας: την εργασία μέσω ψηφιακών πλατφορμών, την αυτοματοποίηση των καθηκόντων, την τηλεργασία και την υβριδική εργασία, τη διαχείριση των εργαζομένων μέσω τεχνητής νοημοσύνης και τα έξυπνα ψηφιακά συστήματα.

Ο Επίτροπος κ. Σμιτ, η Υπουργός κ. Ντίαθ και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EU-OSHA κ. Κόκμπερν θα παρουσιάσουν την εκστρατεία σε συνέντευξη Τύπου αύριο στις 12:00 ώρα Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου του EU-OSHA.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
24 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα