Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-1

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη» συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, «Αίθουσα Καστελλάκη», το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct Κρήτης.

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία έκανε η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε. Χαιρετισμό απήυθυνε η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νέλλη Παλαιολόγου, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΕΛΚ) και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Εurope Direct Κρήτης Νικόλας Μωραϊτάκης.

Η εκδήλωση περιέλαβε δυο θεματικές ενότητες :

  1. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Κρήτης, που παρουσίασε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ η υπεύθυνη της ομάδας Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση αναφέρθηκε στην συνεισφορά της ΕΕ στην Κρήτη.
  2. Την πολιτική ενέργειας της ΕΕ συζήτησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα της περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης και ο διευθυντής περιεχομένου της «διαΝΕΟσις» Θοδωρής Γεωργακόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χάρης Φλουδόπουλος


Νωρίτερα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 στις 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο IBIS Hotel Heraklion Central, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνδιοργάνωσαν εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Κρήτης με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ».

Βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρακάτω

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2023
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις προηγούμενες εκδηλώσεις σε Ήπειρο, Πελοπόννησο και Θεσσαλία.

Φωτογραφικό υλικό από το εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Κρήτης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-2
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-3
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-4
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-5

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση ενημέρωσης & συζήτησης με πολίτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-2
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-3
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη-4

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα