Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο23 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Γιούανσον διοργανώνει τον διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια

Visit of Ali Yerlikaya, Turkish Minister for the Interior, to the European Commission, and EU/Türkiye High Level Dialogue on Migration and Security

Σήμερα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον διοργανώνει στις Βρυξέλλες τον δεύτερο διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια.

Η Επίτροπος θα συζητήσει με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλί Γερλικαγιά την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά τις κοινές προτεραιότητες στη διαχείριση της μετανάστευσης και την ασφάλεια. Οι συζητήσεις θα αφορούν μεταξύ άλλων τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, τη διαχείριση των συνόρων, την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς και τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων θεώρησης. Θα συζητηθούν επίσης πτυχές της ασφάλειας, όπως η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκωτικών, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ριζοσπαστικοποίηση.

Η ΕΕ συνεχίζει τη συνεργασία και τις συνομιλίες της με την Τουρκία, με στόχο την προώθηση της πλήρους και αποτελεσματικής εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας.

Αυτός ο στόχος αντικατοπτρίζεται επίσης στο σχέδιο δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο που παρουσίασε η Επιτροπή τον Οκτώβριο. Το εν λόγω σχέδιο δράσης περιλαμβάνει στοχευμένα επιχειρησιακά μέτρα για την αντιμετώπιση της διαχείρισης της μετανάστευσης κατά μήκος αυτής της διαδρομής.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper — Τηλ.: + 32 2 298 56 91· Fiorella Boigner — Τηλ.: + 32 2 299 37 34)

 

 Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Νοεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα