Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Global Gateway: Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει σημαντική εκδήλωση για τις 21-22 Ιουνίου

logo

Η διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης για το 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουνίου με θέμα «Global Gateway: οικοδόμηση βιώσιμων εταιρικών σχέσεων για έναν συνδεδεμένο κόσμο». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος προσωπικότητες υψηλού επιπέδου απ' όλο τον κόσμο με στόχο να αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί όσον αφορά την εφαρμογή της στρατηγικής Global Gateway.

Η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη αστάθεια και κοινές παγκόσμιες προκλήσεις, οι χώρες-εταίροι μας χρειάζονται αξιόπιστους φίλους. Με τη στρατηγική Global Gateway, η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει τις προσπάθειές της και προσφέρει εταιρική σχέση που βασίζεται σε αμοιβαίες αξίες και κοινούς στόχους για επενδύσεις στην πράσινη, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης θα υποδεχτούμε πολιτικούς ηγέτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα απ' όλο τον κόσμο για να συζητήσουμε την πρακτική εφαρμογή της στρατηγικής Global Gateway

Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν πρόσθεσε: «Σκοπός της στρατηγικής Global Gateway είναι να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους έως και 300 δισ. ευρώ έως το 2027, μέσω της προσέγγισης «Ομάδα Ευρώπη» την οποία αποτελούν η ΕΕ, τα κράτη μέλη, αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και φορείς του ιδιωτικού τομέα. Η πρωτοβουλία Global Gateway επιδοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό και αρκετά κράτη μέλη έχουν ήδη παρουσιάσει τις συγκεκριμένες συνεισφορές τους. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης θα αποτελέσουν τη βασική εκδήλωση το 2022 στην οποία θα συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε, ως «Ομάδα Ευρώπη», να συνεργαστούμε με τις χώρες εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, για την υλοποίηση εμβληματικών πρωτοβουλιών.»

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης θα περιλαμβάνουν μια σειρά από πάνελ υψηλού επιπέδου γύρω από τα πέντε βασικά θέματα της στρατηγικής Global Gateway: ψηφιακές τεχνολογίες, κλίμα και ενέργεια, μεταφορές, υγεία, εκπαίδευση και έρευνα. Θα οργανωθούν ειδικές συνεδρίες σχετικά με το γεωπολιτικό πλαίσιο και την ανάγκη για βιώσιμες χρηματοδοτικές ροές, μαζί με ειδικές συνεδρίες για κάθε περιφέρεια.

Η πρωτοβουλία Global Gateway αποσκοπεί στην κινητοποίηση επενδύσεων σε βιώσιμες υποδομές για τη δημιουργία ευνοϊκών ρυθμιστικών πλαισίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πράσινη, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς θετική προσφορά της ΕΕ προς τις χώρες εταίρους για επενδύσεις σε υποδομές υποστηρίζει τα ενωσιακά και διεθνή πρότυπα.

Η Global Gateway προωθεί τη διττή μετάβαση σε παγκόσμιο επίπεδο. Προωθεί τις έξυπνες, καθαρές και ασφαλείς συνδέσεις στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, της ενέργειας και των μεταφορών και ενισχύει τα συστήματα υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλές από τις συνεδρίες έχουν προταθεί από οργανισμούς που αποτελούν βασικούς εταίρους για την υλοποίηση των φιλοδοξιών της πρωτοβουλίας Global Gateway. Οι συνεδρίες αυτές θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με εκθέσεις, περίπτερα, πολιτιστικές παραστάσεις και ευκαιρίες δικτύωσης.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης θα είναι υβριδική εκδήλωση. 2 500 συμμετέχοντες αναμένεται να έρθουν στις Βρυξέλλες από όλο τον κόσμο, ενώ άλλοι 10 000 θα πάρουν μέρος μέσω του διαδικτύου. 11 νέοι ηγέτες θα έρθουν στις Βρυξέλλες για ένα ειδικό πρόγραμμα, καθένας από τους οποίους θα συμμετάσχει σε ομάδα συζήτησης υψηλού επιπέδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης θα είναι διαθέσιμο στις αρχές Μαΐου. Οι εγγραφές είναι ανοικτές έως τις 6 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες

Global Gateway

Ιστότοπος Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης

Στον διεθνή Τύπο προσφέρονται ειδικές εγκαταστάσεις και δυνατότητες μέσων επικοινωνίας — περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μείνετε συνδεδεμένοι

Hashtags: #EDD22 #GlobalGateway #EDDYoungLeaders

Twitter: https://twitter.com/EU_Partnerships

Facebook: https://www.facebook.com/EUPartnerships/

Instagram: https://www.instagram.com/eu_partnerships/

YouTube: https://www.youtube.com/user/EUintheWorld

 

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα