Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο3 Νοεμβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ενίσχυση των «Εγγυήσεων για τη νεολαία»: Το Συμβούλιο εγκρίνει πρόταση σύστασης για μια γέφυρα προς την απασχόληση

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, το Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής για σύσταση του Συμβουλίου για μια γέφυρα προς την απασχόληση από 1ης Ιουλίου 2020, με την οποία θα ενισχυθεί το υπάρχον πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη νεολαία».

 

 

Με τη σύσταση, η συνολική στήριξη της απασχόλησης που παρέχεται στους νέους σε ολόκληρη την ΕΕ αναβαθμίζεται και καθίσταται πιο στοχευμένη και χωρίς αποκλεισμούς, και όσον αφορά τις προκλήσεις της πανδημίας.

 

Ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, δήλωσε: «Καθώς οι νέοι συνεχίζουν να πλήττονται δυσανάλογα από την άνευ προηγουμένου κρίση την οποία έχει προκαλέσει η πανδημία της COVID-19, είναι κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Η προσφάτως εγκριθείσα σύσταση έχει στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να ευημερήσουν στον κόσμο της εργασίας και αλλού. Η σύσταση στηρίζεται από σημαντική ενωσιακή χρηματοδότηση στο πλαίσιο του μέσου NextGenerationEU και του μελλοντικού ΠΔΠ, η οποία θα βοηθήσει τους νέους Ευρωπαίους να βρουν το δρόμο τους προς μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Παροτρύνω τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα αυτά προς όφελος της επόμενης γενιάς».

 

Οι νέοι που εγγράφονται στις «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» λαμβάνουν προσφορά εργασίας, συνεχούς εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας εντός τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που ολοκληρώσουν την επίσημη εκπαίδευση ή καταστούν άνεργοι. Από το 2014 μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο πάνω από 3,5 εκατ. νέοι που είναι εγγεγραμμένοι στις «Εγγυήσεις για τη νεολαία» αποδέχονται τέτοιες προσφορές.

 

Σύμφωνα με τη νέα σύσταση, η ομάδα στην οποία απευθύνεται το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» διευρύνεται έως την ηλικία έως 29 ετών. Επίσης, η σύσταση ακολουθεί μια πιο προσαρμοσμένη προσέγγιση, παρέχοντας στους νέους, ιδίως τους ευάλωτους, καθοδήγηση ειδικά προσαρμοσμένη στις ατομικές τους ανάγκες και στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση των οικονομιών μας. Πρώτη προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστεί η επάρκεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
3 Νοεμβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα