Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο26 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Κυριακίδου μεταβαίνει στην Κροατία όπου θα συζητήσει την πρόοδο του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου

fighting cancer

Αθήνα, 26/10/2023

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, μαζί με τον Δρ. Αλμπέρτο Κόστα, επιστημονικό σύμβουλο για τις στρατηγικές καταπολέμησης του καρκίνου, θα βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ, όπου θα συζητήσει βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, και ιδίως με το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας της Κροάτιας κ. Βίλι Μπέρος για να συζητήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Merkur στο Ζάγκρεμπ μαζί με τον Υπουργό κ. Μπέρος και τον Δρ. Κόστα, εστιάζοντας στην προσέγγιση της Κροατίας όσον αφορά τα ολοκληρωμένα κέντρα κατά του καρκίνου.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία της 16ης πανευρωπαϊκής διάσκεψης Europa Donna με θέμα «Επικαιροποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου — η μελλοντική πορεία για τη βελτίωση της περίθαλψης για τον καρκίνο του μαστού: επιτυχίες και μελλοντικές προκλήσεις». Στη διάσκεψη, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει επίσης στην παρουσίαση της εκστρατείας Cancer Currency, μια πρωτοβουλία της Europa Donna για την ευαισθητοποίηση των ατόμων με μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Stefan De Keersmaecker — Τηλ.: + 32 2 298 46 80· Célia Dejond — Τηλ.: + 32 2 298 81 99)

 

Press Release in English


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
26 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα