Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Σεπτεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Φερέιρα στην Ελλάδα για συζητήσεις σχετικά με την ανάκαμψη και τις μεταρρυθμίσεις

2_0_0.png
© EU
Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα θα βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου θα έχει συζητήσεις με διάφορα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και με 13 περιφερειάρχες, σχετικά με τις συμφωνίες εταιρικής σχέσης 2021-2027, την πολιτική συνοχής και την ενεργειακή μετάβαση.

Η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που είναι κυρίως αρμόδιοι για την υλοποίηση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης: τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος είναι αρμόδιος για την πολιτική συνοχής, τον Υπουργό Υποδομών και τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Αυτές οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου θα αποτελέσουν ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου χρηματοδότησης και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ, της οποίας η συμφωνία εταιρικής σχέσης υποβλήθηκε στην Επιτροπή και εγκρίθηκε από αυτήν.

Επιπλέον, η Επίτροπος θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και θα επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Περιφέρειας, τους δημάρχους ενεργοπαραγωγικών περιοχών και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Θα επισκεφτεί επίσης μια περιοχή εξόρυξης λιγνίτη, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με τη δίκαιη μετάβαση της περιοχής σε μια πιο βιώσιμη οικονομία, ενώ θα συναντήσει νέους της περιοχής σε μια δημοτική βιβλιοθήκη που κατασκευάστηκε με συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Σεπτεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα