Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Απριλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Συνέδριο EUropa.S. 2023 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς | 07/04/2023

φώτο 1

Χαιρετισμός του Προϊστάμενου, Ομάδας ΜΜΕ & Πολιτικής Ανάλυσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ιωάννη Σακιώτη στο Συνέδριο EUropa.S. 2023 στο Πορτοκαλί Αμφιθέατρο, του Πανεπιστημίου Πειραιώς την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023.

Πρόκειται για την Εναρκτήρια Εκδήλωση ενός Συνεδρίου προσομοίωσης των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές 18-25 ετών να μάθουν και να εξοικειωθούν με το ρόλο, αλλά και τη λειτουργία των οργάνων της Ε.Ε., ενώ παράλληλα συμβάλει στην απόκτηση soft skills που θα τους βοηθήσουν στη σταδιοδρομία τους. Ακόμη, καθώς διεξάγεται στην αγγλική και τη γαλλική είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φοιτητές να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Στη φετινή διοργάνωση, οι 140 συμμετέχοντες του Συνεδρίου, οι οποίοι είναι φοιτητές νομικών, διεθνών και ευρωπαϊκών, οικονομικών και πολιτικών σπουδών από Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της Κομοτηνής θα μπουν στη διαδικασία προσομοίωσης των θεσμών, λαμβάνοντας τη θέση Ευρωβουλευτών, Αρχηγών Κρατών Μελών, Υπουργών αλλά και Δικαστών στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, συζητώντας μια πληθώρα θεμάτων που επηρεάζουν και είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους ευρωπαίους πολίτες.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

7 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2023
EUropa.S

 Φωτογραφικό υλικό

φώτο 2
φώτο 1

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Απριλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα