Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο1 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 86η ΔΕΘ Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο στο επίκεντρο

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετείχε στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με εκδηλώσεις και δράσεις  που αναδεικνύουν τις απαντήσεις της Ευρώπης στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η αφίσα της εκδήλωσης:

Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο στο επίκεντρο

Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο  της Αντιπροσωπείας (νο 10), οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης/NEXTGENEU, για την  Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία/European Green Deal, τις πολιτικές της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια, τις δυνατότητες κατάρτισης, τις πολιτικές για την νεολαία και για άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκών Οργανισμών, των κέντρων Europe Direct, και πανεπιστημιακοί παρουσίασαν τις ευρωπαϊκές πολιτικές στα θέματα αυτά και συζήτησαν με τους πολίτες.

Παράλληλα, στο περίπτερο της Αντιπροσωπείας οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πώς μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη με το πρόγραμμα Discover EU και να ενημερωθούν για την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή.

 

Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο

 Δημόσια συζήτηση, 10 Σεπτεμβρίου 2022, 14.15 – 17.00, Αμφιθέατρο Νικόλαος Γερμανός (ΔΕΘ)

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργάνωσε στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 (14.15-17.00), εκδήλωση/διάλογο με θέμα οι «Δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο». Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέες και νέοι για να ενημερωθούν επί θεμάτων που αφορούν τις δεξιότητες και τα προσόντα που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτη Σχοινά, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στον διάλογο συμμετείχαν οι διευθυντές δύο ευρωπαϊκών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα, o κ. Juhan Lepassaar, Εκτελεστικός Διευθυντής της ENISA (European Union Agency for Cybersecurity - Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια)  και ο κ. Juergen Siebel, Εκτελεστικός Διευθυντής του CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training - Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), καθώς και η κ. Barbara Kauffmann, Διευθύντρια  στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και η κ. Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο Υφυπουργός .Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης έκλεισε την συζήτηση με την ομιλία του για το νέο ΕΣΠΑ ως σημαντικό μοχλό για την ενίσχυση των ανθρώπινων δεξιοτήτων.  

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Έλενα Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Νικόλαος Γερμανός στον χώρο της ΔΕΘ μεταξύ 14:15-17:00.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση «Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο»

 

 

ΔΕΘ6
ΔΕΘ_7
ΔΕΘ 2
ΔΕΘ 3
ΔΕΘ8
ΔΕΘ5
ΔΕΘ_10
ΔΕΘ9

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
1 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα