Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ικανοτήτων Κυβερνοασφάλειας ανοίγει τις πόρτες του στο Βουκουρέστι

ECCC

Αύριο θα εγκαινιαστούν τα νέα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ικανοτήτων Κυβερνοασφάλειας στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου. Το Κέντρο αποσκοπεί στη στήριξη της καινοτομίας και της βιομηχανικής πολιτικής κυβερνοασφάλειας, καθώς και στην ανάπτυξη και τον συντονισμό των έργων κυβερνοασφάλειας της ΕΕ.
 

Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν ο Πρωθυπουργός κ. Νικολάε Τσιούκα και ανώτεροι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Το Κέντρο διαχειρίζεται κονδύλια της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια στο πλαίσιο του τρέχοντος μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ (2021-2027). Μεταξύ άλλων, εγκρίνει προγράμματα εργασίας για την κυβερνοασφάλεια και διαχειρίζεται έργα κυβερνοασφάλειας στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Ψηφιακή Ευρώπη» και «Ορίζων Ευρώπη».
 

Επιπλέον, θα διαχειρίζεται έργα σχετικά με τα κέντρα επιχειρήσεων ασφάλειας, στο πλαίσιο της πρότασης της Επιτροπής για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής κυβερνοασπίδας, και θα συνεργάζεται με ένα δίκτυο εθνικών κέντρων συντονισμού, με στόχο την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος καινοτόμου και ανταγωνιστικής κυβερνοασφάλειας σε όλη την ΕΕ.  

 

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε σχετικά: «Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί μια κρίσιμη προτεραιότητα. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για να διαφυλάξουμε την ψηφιακή κυριαρχία μας. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ικανοτήτων Κυβερνοασφάλειας συγκεντρώνει κορυφαίους εμπειρογνώμονες και πόρους από όλη την ΕΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αντιμετώπισης των κυβερνοαπειλών και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας έναντι των επιθέσεων. Μέσα από τη συνεργασία, μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν ασφαλέστερο ψηφιακό κόσμο για όλους τους Ευρωπαίους.»
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: +32 2 295 86 15· Μαριέττα Γραμμένου – Τηλ.: +32 2 298 35 83)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα