Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Ιουλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ένωση Υγείας: Η HERA εξασφαλίζει πρόσθετες δόσεις εμβολίου για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης έξαρσης της ευλογιάς των πιθήκων

Visit of Stella Kyriakides, European Commissioner, to Ukraine

Σήμερα, η HERA, η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης της Επιτροπής, εξασφάλισε 54.530 δόσεις του εμβολίου 3ης γενιάς της εταιρείας Bavarian Nordic, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων που αγοράστηκαν για τα κράτη μέλη σε 163.620, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων. Οι παραδόσεις των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα κράτη μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε σχετικά: «Ανησυχώ για τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στην ΕΕ. Έχουμε πλέον περισσότερα από 7.000 κρούσματα στην ΕΕ, αυξημένα σχεδόν κατά 50% σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα. Αντιδράσαμε γρήγορα και διασφαλίσαμε ταχεία κινητοποίηση μέσω της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), έχοντας ήδη χορηγήσει περίπου 25.000 δόσεις σε 6 κράτη μέλη. Έχουμε πλέον εξασφαλίσει πάνω από 160.000 δόσεις εμβολίων για να ανταποκριθούμε άμεσα στην εξέλιξη της εξάπλωσης αυτού του ιού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας παράγει αποτελέσματα για τους πολίτες μας.»

Ο Εκτελεστικός Οργανισμός της Επιτροπής για την Υγεία και τον Ψηφιακό τομέα (HaDEA) αγόρασε το εμβόλιο τρίτης γενιάς για λογαριασμό της HERA. Οι παραδόσεις συνεχίζονται με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων για τα κράτη μέλη προτεραιότητας, τα οποία έχουν χορηγήσει εθνικές εξαιρέσεις για το εμβόλιο. 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Ιουλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα